Ma: 2020.06.30. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Mutyisztán: először a Főtaxira, másfél hónappal később már a 6x6 Taxira formálták az MTVA közbeszerzési pályázatát

Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 2019. július 2. napján jelentette meg a „Fuvarszervezési szolgáltatás/taxiszolgáltatás” elnevezésű, két évre szóló, nettó 500 millió forint értékű tenderfelhívását, amelyben tárgyalásos eljárásban döntenek a legalkalmasabb ajánlattevőről, ugyanakkor a pályázat kiírója fenntartotta magának a jogot, hogy tárgyalások mellőzése nélkül is eredményt hirdethessen. A kiírást e jogi ellentmondás miatt megtámadta az egyik gazdasági szereplő, amely azt kérte, hogy „az Ajánlatkérő vonja vissza a közvetlen részvételi felhívását, mivel más módon megítélése szerint a jogsértés nem orvosolható”. Az MTVA pedig döntött: augusztus 9-én érvénytelenítette a közbeszerzési tendert, és erről tájékoztatott minden érintettet. Kilenc nappal később újabb pályázati felhívást tettek közzé, az abban szereplő kritériumokat több ponton megváltoztatták az előzőhöz képest. Iparági források szerint míg az első „versenyeztetést” gyakorlatilag a Nagy Elek érdekkörébe tartozó Főtaxira, a másodikat már a 6x6 Taxira formálva írták ki. Vajon mi változott a két felhívás közzététele között eltelt mintegy másfél hónapban?

Korhadt volt a korlát, kizuhant a hotel erkélyéről, maradandó egészségkárosodást szenvedett, de nem tud hozzájutni a jogerősen megítélt kártérítéshez, mert a fizetésre kötelezett családi cég nyakig eladósodott - a családnak

Négy évvel ezelőtt egy hölgy kiesett egy agárdi hotel első emeleti szobájának erkélyéről. Háttal az erkély korlátjához kapcsolt asztallapnak dőlt, amely kiszakította a korhadt, elhanyagolt faszerkezetet, amelynek következtében a nő - mintegy 3 méteres magasságból - a földre zuhant és súlyos sérüléseket szenvedett. A bíróság jogerősen 6 millió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte a hotelt működtető társaságot, ám az - arra való hivatkozással, hogy nincs pénze - nem fizet. A céget súlyos adósság terheli. Még 16 éve kapott 20-20 millió forintos kölcsönt két vállalkozástól, amelyet a mai napig nem volt képes visszafizetni. A két hitelező cég tulajdonosi köre azonos a szállodaipari társaság tulajdonosi körével. Mivel a hitelek jelzáloggal biztosítottak, ezért a vonatkozó törvény szerint elsőbbséget élveznek a jogerős bírósági ítéleten alapuló kártérítési követeléssel szemben, a maradandó egészségkárosodással járó baleset elszenvedője nem tud hozzájutni az őt megillető összeghez. Történik mindez a törvényesség jegyében, Magyarországon.

Az autójában maszturbált egy budapesti taxis - így rohad le morálisan a személyszállítás a fővárosban

Néhány napja az egyik budapesti taxi társaság gépkocsivezetője szeméremsértő magatartást tanúsított: egy családi ház előtt parkolva önkielégítést végzett az autójában. Az esetnek legkevesebb két szemtanúja volt. A bűncselekményt bizonyító videofelvételt elküldték a Privatkopo.hu szerkesztőségének.

Jogerősen pert vesztett: volt feleségét rágalmazta Mészáros Lőrinc közeli munkatársa - hazug állításokkal próbálta lejáratni

Tucatnál is több pert indított volt felesége ellen Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó közeli munkatársa, Balczó Péter. A férfi - elsősorban Mészáros megbízásából - követeléseket vásárol fel, így gyarapítja a felcsúti milliárdos birodalmát.

Tízmilliós óvadék ellenében szabadulhat az érdi gázoló - drog és alkohol befolyása alatt vezetett

Tízmillió forintban határozta meg a 2018. november 12-én, Érden 130 km/h-ás sebességgel száguldva egy embert halálra gázoló, egy másik jármű vezetőjének maradandó fogyatékosságot okozó sofőr óvadékát az Érdi Járásbíróság. A határozat szerint az óvadék befizetése után a gyanúsított bűnügyi felügyeletbe kerülhet, ahol nyomkövetővel figyelhetik meg - közölte a Budakörnyéki Bíróság.

„Kasszafúrónak” nevezte a román sajtó a Nagy Elek érdekeltségébe tartozó Vegyépszert

„Romániai alvállalkozók zsebe is bánja a magyarországi Vegyépszer-csoport pénzügyi nehézségeit, mivel a cég máig nem egyenlítette ki számláit az elvégzett munkálatokért - és valószínűleg nem is fogja maradéktalanul, miután tavaly a csőd szélére jutott. A jelenleg csődvédelem alatt álló magyar vállalat az utóbbi néhány évben több tízmillió eurót markolt fel fontos infrastrukturális megbízatásokra az Országos Út- és Autópálya-építő Ügynökségtől, egyebek mellett Kolozs, Hargita és Bihar megyében is. A romániai cégeket ért károk mellett nagyobb veszteség, hogy a csoport által elkezdett útprojektek egy része máig befejezésre vár. Az Emil Boc volt kormányfő által felavatott körgyűrűért 153 millió eurót kért a Vegyépszer. Az út már több helyen beszakadt.” - írta 2012. február 21-én megjelent lapszámában a romániai Új Magyar Szó a „Kasszafúró Vegyépszer - A Magyar útépítő cég adóssághegyet halmozott fel a hazai alvállalkozókkal szemben” című cikkében.

Komonczy vs. Komonczi: két vezetéknéven szerepel a cégnyilvántartásban a Fidesz-közeli vállalkozó - a miértre nem válaszolt

„A Budapest II. Verecke úton Komonczi Zsolt építkezik több éve. A háza magasabb a megengedettnél, a teleknek nagyobb a beépítése a megengedettnél, közvetlenül a telekhatárra épít, és egy kb. 300 nm-es pincét helyezett a ház alá, szinte a fél hegyet elhordatta, ami minden pontjában ellentmond a helyi építési szabályzatnak, amit az itt élők betartanak az építkezéseik során. Komonczy nem” - állítja a Privatkopo.hu-nak küldött levelében a lap egyik olvasója. Komonczi háttérbe vonultan él, kerüli a nyilvánosságot, láthatóan ügyel arra, hogy párjával, gyermeke anyjával, a TV2 műsorvezetőjével, Szekeres Nórával se említsék együtt a bulvárban. Vállalkozói tevékenysége a cégnyilvántartásban követhető le: e szerint ügyes volt ingatlan-projektfinanszírozás leszervezésében - még a hitelválság előtti időkben.

Egy hihető történet: a főtaxis Nagy Elek édesanyja 81 évesen kétmilliárdos cégvásárlást hajtott végre, a fia szerint „nagyszerű üzletasszony” volt - a cégnyilvántartásban nem találni ennek nyomát

„Önben, a történetet megismerve, nem merülne fel az a gondolat, hogy a kedves édesanyja egy stróman volt?” - ezt kérdezte Kulcsár Attila védője 2015 júniusában, a Fővárosi Törvényszéken Nagy Elektől, a Vegyépszer volt elnök-vezérigazgatójától a K&H brókerper tárgyalásán. A bank jogi képviselője pedig azt tudakolta Nagytól, hogy elhunyt édesanyja - rajta kívül - kiket nevezett meg a liechtensteini alapítványa hozamából kedvezményezettként, amire Nagy Elek úgy reagált: „Anyukám, ha akarta volna, Bill Clintont is megnevezhette volna.”

Másfél év elteltével jelentkezett a Duna House: több mint 2 millió 700 ezer forintot követel a volt megbízójától - egy nem kizárólagos, korábban felmondott szerződés alapján

Mintegy másfél évvel azt követően, hogy György eladta a lakását, közjegyzői okiratot kapott, amelyben több mint 2 millió 700 ezer forintot követelt tőle a Duna House Franchise Kft. egyik ingatlanos partnere, akit korábban - hat másik ügynök mellett - megbízott az értékesítéssel, ám az egyébként sem kizárólagos szerződést a férfi egy hónappal az adásvétel létrejöttét megelőzően írásban felmondta. A Privatkopo.hu folytatja az ingatlanos cég furcsa ügyeinek bemutatását.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke: „Nagy Eleket üzleti módszerei és az általam ismert élettörténete miatt vállalkozói közösség képviseletére morális szempontból nem tartom alkalmasnak”

A Privatkopo.hu információi szerint évek óta komoly feszültség húzódik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, Parragh László, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) első embere, Nagy Elek között. Az ellentét 2019 elején annyira kiéleződött, hogy az MKIK elnöke megtiltotta Nagy számára, hogy az országos szervezet egyik rendezvényén megjelenjen.

Egy cigány lakásmaffiózó közjegyzői és végrehajtói segédlettel forgatott ki az örökölt vagyonából egy 17 éves fiút

Egy cigány lakásmaffiózó, nevezzük nevén a gyereket, közjegyzői és végrehajtói segédlettel kiforgatott a vagyonából egy fiatalembert. Csak a szokásos - gondolhatnánk. De nem. Ugyanis az ügy szereplői hihetetlenül arcátlan módon „húzták le” Istvánt, akinek nevelőapja - végső elkeseredésében - a Privatkopo.hu bűnügyi portálhoz fordult, és dokumentumokkal támasztotta alá az általa elmondottakat. A történet plasztikusan ábrázolja, hogyan működik a jogszolgáltatás Magyarországon.

Családbarát?

Egy autista általános iskolás, két fejlesztőpedagógiára szoruló gyerek és az évek óta tartó nélkülözés, küzdelmek során autoimmun betegséget összeszedő édesanya. Ők, így négyen egy dohos, salétromos falú, rendszeresen vizes zuglói egyszobás önkormányzati lakásban rostokolnak, ahonnan télen a hézagos nyílászárókon át kiszökik a meleg, és így hidegrázás közepette a bűzben fulladni is „remekül” lehet. Döbbenet, hogy ahhoz is sokéves kilincselés kellett, hogy ebbe az egészségtelen odúba beköltözhessenek.

Szívszorító: elvetemült bűnözőknek kijáró hatósági akció keretében szakították el édesanyjától a 9 éves bántalmazott kisfiút, hogy átadják - a bántalmazójának

„Így vesznek el ma Magyarországon édesanyától gyermeket és adják oda és szolgáltatják ki az őt bántalmazónak. Így félemlítenek meg és tesznek örök éltére tönkre egy ártatlan, aranyos, okos, életvidám, gyöngyöző kacajú gyermeket, aki nem tehet róla, hogy ki és milyen az ő apukája. Hol vannak a gyermekem alapvető jogai? Hol van gyermekem alapvető gyermeki joga az őt bántalmazó apával szemben? Hol van gyermekem méltósága, gyermeki mivolta? Hogyan fog gyermekem mindezek után megbízni a társadalomban, az emberi kapcsolatokban?” - írta március elején, Facebook-bejegyzésében dr. Süveges Sarolta. A szöveghez videofelvételeket is csatolt, amelyeken egy kisfiú sír, zokog, könyörög… „Üssél engem, csak hadd legyek nála!” - rimánkodik az ügyvédként tevékenykedő apjának, akit nem hat meg a gyermek gyötrődése. Ahogy a hatóság rideg képviselőit sem: Marcikát elszakították az imádott édesanyjától, aki ugyancsak ügyvédként praktizál.

„Csak formaság”: több mint félmillió forintot követelt a Duna House Hálózat ügynöksége egy sötétben, kutyafuttában aláíratott „megtekintési tanúsítványra” hivatkozva a megtévesztett idős asszonytól

Egy közel 70 éves asszony lakást szeretett volna vásárolni. Az interneten talált is egyet, amely megfelelt az igényeinek. Az ingatlant a Duna House Hálózat egyik tagja hirdette. A cég értékesítője megmutatta a lakást az asszonynak, de a vételárban nem tudtak megállapodni. Az ingatlanos a kapualjban, sötétben, kutyafuttában aláíratott egy úgynevezett megtekintési tanúsítványt a gyengén látó nővel, aki otthon felejtette a szemüvegét. „Ez csak egy formaság” - jegyezte meg az értékesítő. Az idős asszony 2 hónappal később felszólító levelet kapott: 8 napon belül fizessen meg 556 ezer forint „átalánydíjat” az ingatlanügynökségnek…

Szervezett bűnözői körök biztosítják az autókat és a sofőröket a budapesti taxis társaságoknak?

Több mint 2 hónappal ezelőtt a budapesti taxis társaságok képviselői közös levélben fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz, azt kérve, hogy az illetékes hatóságok az eddiginél hatékonyabban lépjenek fel a csaló, az utasokat és az államot megkárosító „taxisokkal” szemben. „A tisztességes személyszállító szolgáltatók és az érdekképviseletek a továbbiakban is minden szakmai segítséget megadnak a hatóságoknak feladataik maradéktalan ellátásához” - jelezték segítő szándékukat a kormányfőnek. De vajon a nagy taxiscégek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a csalások megszűnjenek?

Cikkek: 1-15 16-30 31-45 46-60 61-75 76-90 91-105 106-120 121-135 136-150 151-165 166-180 181-195 196-210 211-225 226-240 241-255 256-270 271-285 286-300 301-315 316-330 331-345 346-360 361-375 376-390 391-405 406-420 421-435 436-450 451-465 466-480 481-495 496-510 511-525 526-540 541-555 556-570 571-585 586-600 601-615 616-630 631-645 646-660 661-675 676-690 691-705 706-720 721-735 736-750 751-765 766-780 781-795 796-810 811-825 826-840 841-855 856-870 871-885 886-900 901-915 916-930 931-945 946-960 961-975 976-990 991-1005 1006-1020 1021-1035 1036-1038
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat