Ma: 2021.09.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Volt BRFK-s nyomozó: „Akik mögül Igor Korolék kihátráltak, azok előbb-utóbb mind meghaltak - kivégezték őket”
Privatkopo.hu 2018. 09. 17. 10:44:00

„Akik mögül Igor Korolék kihátráltak, azok előbb-utóbb, de inkább előbb, mind meghaltak. Kivégezték Muskovicsot, aztán Prisztást és végül Seres Zoltánt is” - magyarázta a Privatkopo.hu-nak az 1990-es évek leszámolásos merényleteire rálátással bíró egykori BRFK-s nyomozó. „Az akkoriban begyűjtött információk arra utaltak, hogy orosz ajkú bűnözők állhattak az említett kivégzések hátterében” - tette hozzá.                                      Prisztás József (fotó: borsonline.hu)

1996. november elsején, Óbudán, a Ladik utcában lelőtték az autójába beszálló Prisztás József vállalkozót, majd a gyilkos kerékpárral távozott a helyszínről. Az ügyben jogerősen 15 év fegyházra ítélte Portik Tamást (mint felbujtót) és a másodrendű vádlottat, Hatvani Istvánt (mint elkövetőt) 2016 májusában a Fővárosi Ítélőtábla, míg a harmadrendű vádlottat, Fazekas Ferencet - bűnsegédként - tíz év fegyházra ítélték.

A közelmúltban Jozef Rohac azzal állt elő, hogy ő oltotta ki Prisztás József életét, Hatvani István ártatlanul ül börtönben. A szlovák férfi a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak azt is elmondta, hogy tudomása szerint orosz-ukrán vonalról érkezett a megrendelés az emberölés végrehajtására.

„Akik mögül az 1990-es években Szemjon Mogiljevics alvezére, Igor Korol és emberei - gondolok itt elsősorban Leonyid Sztecurára (Loncsik) - kihátráltak, azok előbb-utóbb, de inkább előbb, mind meghaltak. Muskovics Gyulát 1995 júliusában, Prisztás Józsefet 1996 novemberében, Seres Zoltánt pedig 1999 áprilisában végezték ki, utóbbi ellen 1997 júniusában már elkövettek egy sikertelen merényletet. A közös bennük, hogy mindhárman szoros kapcsolatban álltak Igor Korollal és Sztecurával” - magyarázta a Privatkopo.hu bűnügyi portálnak az ügyeket jól ismerő egykori BRFK-s nyomozó. „Az akkoriban begyűjtött információk arra utaltak, hogy orosz ajkú bűnözők állhattak az említett kivégzések hátterében.”

Prisztás lelövését követően Fazekas Ferenc az áldozat volt bizalmasát - akivel addigra állítólag megromlott a vállalkozó kapcsolata -, Hoffman Istvánt hívta, hogy azonnal jöjjön a helyszínre, „mert nagy baj van”. „Hoffmant láttam a helyszínen, nagyon gyorsan odaérhetett” - erősítette meg az ex-nyomozó. 

Hoffman személye azért lehet érdekes, mert egy évvel később, 1997 októberében őt is megpróbálták eltenni láb alól. A Szépvölgyi úti Secret Night Club közelében egy kerékpárra helyezett pokolgép életveszélyesen megsebesítette a férfit, egy járókelő súlyos, kettő pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. Hoffmanról köztudott volt, hogy ugyancsak jó kapcsolatot ápolt Igor Korollal, Mogiljevics kivégző emberével.

„Amikor végrehajtották Hoffman ellen a támadást, a Secret Night Club alatti edzőteremben tartózkodtak Korol emberei” - közölte a volt nyomozó.

A Prisztás József meggyilkolásával összefüggésben keletkezett nyomozati iratok között szerepelt egy 1997. május 8-án íródott dokumentum is, amely Prisztás József édesanyja tanúmeghallgatását rögzítette. Prisztás Józsefné akkor azt mondta a nyomozóknak, rendkívül gyanús körülménynek tartja, hogy a fia volt élettársa, Mag Judit és Hoffman István „együtt van”, azaz egy párt alkotnak, mivel a fia hónapokkal korábban jelezte, hogy kapcsolatuk Hoffmannal megromlott. Prisztásné azt is megjegyezte vallomásában, hogy Hoffmann rendelkezik fegyverrel, sok ukrán és orosz ismerőse van.

Hoffman István megtiltotta a Privatkopo.hu számára, hogy róla fotót közöljön

A Privatkopo.hu a közelmúltban írta meg, hogy 2013 júliusában a Prisztás-gyilkosság egyik tárgyalási napján az áldozat lánya, aki a hallgatóság soraiban figyelte a tárgyalást, mert korábban már tanúként kihallgatták, szót kapott a bírótól, és felindultan azt szegezte a 9. számú védett tanúnak (Hoffman Istvánnak): „visszük a nőt és a vagyont!”. A lány szavaiból kiderült, hogy arra célzott: a gyilkosság után Prisztás élettársa a tanú felesége lett, őt pedig szerinte kiforgatták apja jelentős örökségéből. Tanúvallomásában többször megismételte, hogy ő a vagyon egy százalékát kapta meg, a többi apja élettársáé lett, akit valójában nem is lehetett annak nevezni, mert nem találkoztak minden nap. Hozzátette: a barátnő, Mag Judit később Hoffmann Istvánnal „szerelembe esett”. Az egy százalék 27 millió forintot jelentett, de Prisztás Ágnes szerint apja vagyona a festmények, arany ékszerek és egyéb ingóságok, a kihelyezett kölcsönök, valamint cégekben lévő üzletrészek miatt többmilliárdosra rúgott. Állítása szerint egy éven át tartó győzködéssel, burkolt fenyegetésekkel vették rá, hogy ebbe a számára kedvezőtlen helyzetbe belemenjen. Ez Prisztás Ágnes szerint többek között abból állt, hogy azt hozták fel, „ha az apjával ez történt (megölték), akkor vele is megtörténhet ugyanaz, ha nála marad a vagyon”. A bíró kérdésére a fiatal nő azt mondta, hogy dr. Muskovszky Gábor ügyvéd, és csapata voltak az úgynevezett „tanácsadók”. Prisztás Ágnes megjegyezte, később szerette volna a Mag Judittal aláírt megállapodást semmissé nyilvánítani, de nem járt sikerrel.

„Nem tartom kizártnak, hogy Hoffman esetleg tudta, hogy ki(k) áll(nak) a Prisztás ellen elkövetett gyilkosság hátterében, és ezért akarták likvidálni őt” - mondta a bűnügyi portálnak a BRFK volt nyomozója.


 Leonyid Sztecura

A Prisztás József ellen elkövetett merénylet után - egy másik bűnügy miatt - szentpétervári ügyészek és nyomozók találkoztak budapesti kollégáikkal. Hoztak magukkal egy jelentést, amelyben szóról-szóra leírták, mi történt a Ladik utcában, 1996. november első napján. A hivatalos iratban az is benne volt, hogy a szentpétervári bűnügyi szervekhez befutott információk szerint a gyilkosság Igor Korol köreihez köthető.

„Nem tartom sokra Portik Tamást, vélhetően ott van most, ahová való. De! Nem hiszem el, hogy - amennyiben valóban Portik volt a Prisztás ellen elkövetett merénylet felbujtója - ez akkora súlyú hír legyen, hogy az oroszországi alvilág erről beszéljen. Orosz pályán Prisztás is, Portik is súlytalan volt, azt sem tudták, hogy a világon vannak. Nem gondolom, hogy az ottani gengsztereket érdekelte volna két magyar nehézfiú esetleges konfliktusa” - jegyezte meg a volt nyomozó.

(folytatjuk)

Kapcsolódó cikk:

„Visszük a nőt és a vagyont” - kié lettek Prisztás milliárdjai?

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Hirmix&AN=perujitasinyom&MN=Hirmix&LN=Hungarian

Helyreigazítás

„Fenti cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Hoffman István jó kapcsolatot ápolt Igor Korollal. Valótlanul híreszteltük, hogy Hoffman István a gyilkosság helyszínén tartózkodott, amikor Prisztás Józsefre rálőtt a merénylője. Valótlanul állítottuk, hogy Hoffman István jó kapcsolatot ápolt Igor Korollal. Valótlanul híreszteltük, hogy Hoffman István tudomással bírt arról, hogy ki(k) áll(nak) a Prisztás ellen elkövetett gyilkosság hátterében.

A valóság ezzel szemben az, hogy Hoffman István nem ápolt jó kapcsolatot Igor Korollal, nem tartózkodott a Prisztás-gyilkosság helyszínén, amikor Prisztás Józsefre rálőtt a merénylője, Hoffman istván nem ápolt jó kapcsolatot Igor Korollal, Hoffman István nem rendelkezett fegyverrel, nem volt sok ukrán és orosz ismerőse, és nincs tudomása arról, ki(k) áll(nak) a Prisztás ellen elkövetett gyilkosság hátterében."

További friss információk
„Ez most rablás lesz” - nem lett
Halált okozó testi sértéssel vádolnak egy 21 éves férfit
Emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy brutális állattal szemben
Ölni akart a „navajonki”, amiért dolgoznia kellett - de már „megbánta”, úgyhogy szabadon engedik
Letartóztatásba került a „biofűvel” kereskedő férfi, aki verte az édesanyját
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat