Ma: 2020.06.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Régi idők nagy bűnügyei
Egyre közelebb kerülnek a nyomozók a Fenyő-gyilkosság megrendelőjéhez
Blikk 2013.09.23. 12:10:00

Felélénkült a Fenyő-gyilkosság felbujtója utáni nyomozás. Egy új tanú, aki korábban állami alkalmazott volt, vallomása nyomán titkosszolgálati aktákat kérettek be. Ügyészségi források szerint a megbízó személye korábban is ismert volt előttük, de akkor nem álltak rendelkezésre azok a bizonyítékok, amelyek most már igen.Az új vallomások szükségessé tették, hogy a Fenyő-gyilkosság kapcsán szerzett titkosszolgálati információkat bekérje a nyomozóhatóság, és azokat új szempontok alapján kielemezze. Ez folyik most. Ügyészségi források szerint a megbízó személye korábban is ismert volt előttük, de akkor nem álltak rendelkezésre azok a bizonyítékok, amelyek most már igen.

Az ország két különböző pontján raboskodik a Fenyő-gyilkosság végrehajtásával vádolt Josef Rohác és a megbízó állítólagos összekötője, Portik Tamás. A minap mindkettőjüket Budapestre szállították.

Az új információkkal kapcsolatban kérdezték őket, és sor került szembesítésre is. Mindezt megismételték négy nappal később.

Úgy tudni, hogy Portik Tamás nem működött együtt a hatósággal, Josef Rohác pedig a legtöbb kérdésnél „amnéziát” kapott. Ennek ellenére a zsaruk állítólag bizonyítani tudják, hogy a Fenyő-gyilkosság idején már ismerték egymást, hiszen Rohácnak egy Portik Tamás érdekeltségébe tartozó biztonsági cégnél bejelentett állása volt.

Fenyő Jánost (fotónkon) a vádirat szerint Jozef Rohác lőtte agyon a Mercedesében, 1998-ban, egy piros lámpánál. A per júniusban kezdődött, és Rohác mindent tagad.

További friss információk
30 éve követték el az évszázad magyar bűnügyét
Szorulás: biztonsági rács vette őrizetbe a betörőt
Egyre közelebb kerülnek a nyomozók a Fenyő-gyilkosság megrendelőjéhez
40 éve történt a balassagyarmati túszdráma
Indíték nélkül ölhették meg Fenyő Jánost? - Magas, sportos vagy alacsony, vékony testalkatú lehetett az elkövető
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat