Ma: 2021.01.16.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Nyugtatókat kevert a hároméves kislánya cumisüvegébe, hogy felvetesse a kórházba
Privatkopo.hu 2020.11.18. 12:59:00

Vádat emeltek egy kecskeméti - anyának nem nevezhető - nő ellen, aki úgy akarta elérni, hogy a hároméves kislányát felvegyék a kórházba, hogy nyugtatókat kevert a cumisüvegébe - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A vádirat szerint az öt kiskorú gyermeket nevelő nő 2020. március 20-án többször betelefonált a kecskeméti kórházba, hogy a hároméves kislánya otthon belázasodott, ezért szeretné kórházi ellátását kérni. A járványügyi helyzet miatt az orvosok azt javasolták, hogy otthon csillapítsa a gyermek lázát és beszéljen a háziorvosával - a vádlott azonban hajthatatlan volt.

15 óra körül már azzal hívta fel a mentőket, hogy a kislány lázas és fél óránként elájul, ezért a mentők a kislányt és az „anyát” beszállították a kórház gyermekgyógyászati osztályára. A kezelőben az ügyeletes orvos megvizsgálta a kisgyermeket, aki nem volt lázas, jó állapotban volt. Az orvos tájékoztatta az „anyát”, ha kórházi ellátásra nem lesz szükség, akkor az ambuláns ellátás után hazaengedik őket.

A nő ennek ellenére többször mondta, hogy a gyermek otthon háromszor is összeesett, ezért mindenképpen szeretne a gyermekével a kórházban maradni. Ekkor hívás nélkül visszament a gyermekkel a kezelőbe és a tünetmentes kislányt vízzel locsolta, majd egyre agresszívebben követelte, hogy a gyermeket tartsák a kórházban. Azt is mondta, hogy bármit elkövet, hogy ne küldjék haza.

Ezután - miközben a folyosón várakoztak - az „anya” a nála lévő nyugtatóból 8-9 szemet a kislány cumisüvegében lévő baracklébe kevert azért, hogy a kicsi rosszullétre utaló tüneteket produkáljon, és a kórházban maradhassanak.

A gyermek rövidesen ivott is a cumisüvegből és rosszul lett, elvesztette az eszméletét. Az orvosok az előzmények miatt mérgezésre gyanakodtak és azonnal elkezdték a kislány intenzív ellátását. Szerencsére a gyermek a kezelés hatására mintegy fél óra után visszanyerte az eszméletét.

A kórház a mérgezés miatt értesítette a rendőrséget és a gyermekvédelmet, a helyszínre érkező rendőrök a vádlottól le is foglalták a nyugtatót. A kislány az ellátása megkezdésekor életveszélyes állapotban volt. Ha nem kapott volna időben szakszerű orvosi segítséget, nagy eséllyel megfulladhatott volna.

A főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Az ügyész azt is indítványozta, hogy a bíróság szüntesse meg a vádlott szülői felügyeleti jogát a sértett esetében.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

További friss információk
Csak a szokásos: „van egy cigid?” - rablók rendőrkézen
Halálra vertek egy fiatal férfi Budapest XI. kerületében
Kábítószer-kereskedő bandát irányított a 25 éves „mama”, a maradék idejét embercsempészettel ütötte el
Bár a főpolgármester decemberi közleményében még azt írta, hogy az üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsított Szabó Roland „továbbra is főigazgató-helyettesként dolgozik a Fővárosi Állat- és Növénykertben” - már nem főigazgató-helyettes
Még csak 15 éves, de már négy büntetőeljárás folyik ellene
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat