Ma: 2018.06.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Több ezer doboz illegális teljesítményfokozót foglaltak le a nyomozók
police.hu 2017.09.27. 15:49:00

Összehangolt rendőri intézkedésekkel, az érintett hatóságok szorosabb együttműködésével, valamint a központi szervek szakmai támogatásával 2017 szeptemberében lezajlott a X. PANGEA nemzetközi akció, amelynek célja a hamis, engedély nélküli gyógyszerek forgalmazásának megelőzése, valamint az ezzel kapcsolatos bűncselekmények elkövetőinek felkutatása és azonosítása.A nemzetközi razzia eredményeként a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztály üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntett, valamint bűnszövetségben elkövetett egészségügyi termék hamisítása bűntett és kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

A Felderítő Osztály munkatársai által beszerzett információk alapján 2017. szeptember 12-én Debrecenben, Berettyóújfaluban, Földesen és Budapesten hat gyanúsítottat fogtak el a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységei és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai. Két budapesti, egy berettyóújfalui és egy debreceni gyanúsítottnak a bíróság 2017. szeptember 14-én elrendelte az előzetes letartóztatását.

A rendőrök 15 helyszínen - többek között debreceni, berettyóújfalui, budapesti lakásokban, illetve edzőtermekben - tartottak házkutatásokat, amelynek eredményeként több ezer doboz teljesítményfokozó szert, illetve nem engedélyezett egészségügyi terméket, közel 50 millió forintot, valamint több millió forint értékű valutát és nagy értékű személygépkocsikat foglaltak le.

A nyomozás adatai szerint a 42 éves Sz. Zsolt, a 38 éves B. Kornél, a 37 éves P. Tamás, és a 32 éves M. Dénes rendszeresen tiltott teljesítményfokozó szereket, valamint Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi termékeket árult az ország több városában.

A rendőrök elfogták a 63 éves L. Andrást is, aki a megalapozott gyanú szerint P. Tamás megbízásából adott el a tiltott szerekből, illetve segítséget nyújtott a bűncselekmény elkövetésében.

A nyomozók a bűncselekménnyel összefüggésbe hozták a 32 éves budapesti A. Krisztián is, aki a gyanú szerint szintén teljesítményfokozó szerekkel kereskedett, azonban a nála tartott házkutatás során közel 3 kilogramm marihuánát is találtak. Vele szemben teljesítményfokozó szerrel visszaélés, egészségügyi termék hamisítása és kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A 27 éves N. Endre, aki önként adta fel magát a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon, megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy Romániában rendszeresen gyártott tiltott teljesítményfokozó szereket és Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi terméket, amelyeket eladott P. Tamásnak azzal a céllal, hogy ő azokat Magyarországon fogyasztóknak és terjesztőknek eladja. A bíróság 2017. szeptember 15-én elrendelte az ő előzetes letartóztatását is.

További friss információk
Bűnügyi őrizetben a görög embercsempészek
Fegyverrel akart rabolni a westernkalapos férfi, keresik a nyomozók (fotó)
István lendületbe jött: kétszer is rabolt Siófokon
Csalókat keres a BRFK (fotó)
Nem rendőri intézkedés látható a médiában terjedő videón
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat