Ma: 2020.08.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Szexuális visszaélés gyanújában a tanár
heol.hu 2014.11.13. 9:57:00

Nemrégiben szexuális visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a mátrafüredi szakképző iskola egyik pedagógusa ellen. A tanúk szerint különösen viselkedett a tanár a fiú diákokkal. Az eddigi kihallgatások megerősítették a bűncselekmény gyanúját.A tanév elején munkába állt új igazgatónak többen jelezték, hogy évek óta komoly baj van az egyik tanárral, az intézményvezető október 21-én a pedagógus szerepének tisztázása és az iskola jó hírnevének megőrzése érdekében feljelentést tett a rendőrségen. Az 53 éves tanárt, P. Sándort még aznap előállította a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra Ludvig Zoltán törzszászlós, mátrafüredi körzeti megbízott.

A zászlós a lapnak elmondta: telefonon jelezte a tanárnak, hogy bemegy érte az iskolába, közölte vele, hogy bűncselekmény gyanúja miatt vele kell mennie. A pedagógus meg sem kérdezte, miről van szó, csak azt kérte, feltűnés nélkül követhesse a rendőrt. A bilincs csak a szolgálati gépkocsinál került a kezére. P. Sándort gyanúsítottként hallgatták ki, tagadta, hogy levetkőztette, megérintette, simogatta diákjait. Azt állította, mindez csak félreértés, rosszindulatú pletyka lehet.

- Eleinte nyugodtan viselkedett, de amikor belementünk a részletekbe, ideges lett - mondta Boza Roland százados, a kapitányság vizsgálati osztályának főnyomozója.

Még a feljelentés napján tíz tanút, köztük négy diákot hallgattak meg a rendőrök.

Szűcs Ferenc őrnagy, a vizsgálati osztály vezetője így összegezte az eddigi vallomásokat: erőszak, nemi érintkezés nem történt, a tanúk állítása szerint szexuális tartalmú beszélgetéseket kezdeményezett a tanár a fiú tanulókkal, előfordult, hogy hozzájuk ért. Volt, akinek lehúzta az alsóját, hogy mutassa meg a nemi szervét, vagy arra bíztatta a diákokat, mérjék össze férfiasságukat. Egy táborozáson együtt italozott, zuhanyozott a fiúkkal, és elhangzottak kétértelmű kijelentések. Az eddigi kihallgatások megerősítették a bűncselekmény gyanúját.

A rendőrség a tanárnál lefoglalt adathordozókon még vizsgálja, tartalmaznak-e azok szexuális tartalmú feljegyzéseket, videókat, illetve fényképfelvételeket. Az őrnagy szerint megfontolandó, hogy pszichológus szakértőt is bevonjanak az eljárásba. Szerinte nem valószínű, hogy az eljárás során meghallgatott diákok összebeszéltek a tanáruk ellen, hiszen többen közülük már nem a szakiskola tanulói és nem is helyi lakosok.

Karnis Pálné, az iskola igazgatójának tájékoztatása szerint P. Sándor már nem dolgozik az iskolában, kihallgatása után őrizetbe vette a rendőrség, kezdeményezték előzetes letartóztatását, ám a bíróság elutasította az ügyészség indítványát, így a gyanúsított tanár szabadlábon védekezik.

További friss információk
A díler nem csak terjesztette, később már termesztette is a kábítószert
Letartóztatták a kiskorú rokonait szexuálisan bántalmazó férget
Szülés után magára hagyta gyermekét egy halmajugrai lény
Két kábítószer-terjesztő akadt a dabasi nyomozó horgára
Budapesti nő irányította a migránsokat csempésző sofőrt - a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mindkettőjüket elfogták
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat