Ma: 2020.01.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
800 millió forintos költségvetési csalás: lecsaptak a NAV pénzügyi nyomozói a győri Fidesz szavazatgyűjtőire
Privatkopo.hu/Fullank.hu 2019.12.05. 11:21:00

Hosszas operatív nyomozás után csapott le a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága a szinte családi vállalkozásban működtetett győri Roma Kisebbségi Önkormányzatot irányító H. család tagjaira. A nyomozó hatóság hat feljelentés után kezdett el vizsgálódni, a pénzügyi nyomozók üzletszerűen elkövetett költségvetési csalásra, és más gazdasági bűncselekményekre gyanakodnak. Az államnak okozott kár meghaladhatja a 800 millió forintot. Ám, ami történt, az túlmutat a gyanúban megfogalmazott tényeken. Az eseményeket átszövik a helyi politikai érdekek, valamint lépten-nyomon felsejlik a kiszolgáltatott, választási csalásra kényszerített és a sajátjaik által kizsákmányolt cigány közösség sorsa.Abban a rövid időszakban, amíg a győri roma kisebbségi önkormányzati elnök, Horváth Attila börtönben volt, a felesége H-né P. Viktória (aki idén, miután a NAV nyomozásba kezdett, H. Barbarára változtatta a nevét) kezébe került a karmesteri pálca, mert az üzletnek, ahogy az később kiderült, mennie kellett tovább. A biznisz abból állt, hogy cégeket, egyesületeket alapítottak, amelyekben elsősorban a családtagok, azaz Horváth édesanyja, lánytestvére, majd gyermeke is ügyvezető lett (Rom Po Drom, Trajo ítaj Butyi, HB-Trade Services Kft., Richter-H Sales Clean Kft.). A gazdasági ügyeket minden esetben H-né P. Viktória intézte, ő mozgatta a szálakat, kötötte az üzleteket. Elsősorban a Győr-Szol Zrt.-vel, de más cégekkel is.

Az önkormányzati gazdasági társaság megbízható megrendelőjük lett, közfoglalkoztatási feladatokkal bízták meg a H. család érdekeltségébe tartozó vállalkozásokat. Nyomon követhetően 2012 óta minden évben kötöttek velük megbízási szerződést. Amikor már Sági Géza Tibor elnök nem kívánta igénybe venni a szolgáltatásaikat akkor közbe lépett a H-né által csak „vezérnek” nevezett „nagyember” és intézkedett az újabb és újabb szerződések megkötése érdekében…

Így csordogáltak a tízmilliók az önkormányzattól a „vállalkozó szellemű” cigánycsaládhoz, amikor érkezett egy, majd még egy, aztán még egy, végül összesen hat feljelentés H-né és a férje ellen.

Az egyik feljelentő, egy korosabb roma férfi azt is leírta, hogy vélhetően az önkormányzat által fizetett megbízási díjak elenyésző részéért dolgoztatták a munkavállalókat. A cigányokkal nem merték aláíratni a teljesítményt igazoló íveket, mert akkor kiderült volna, hogy a Győr-Szol Zrt. által utalt pénz nagy részét elsíbolták, így napi százezreket kereshettek a kiszolgáltatott helyzetű dolgozókon, ráadásul - a gyanú szerint - az áfát sem fizették meg.

Úgy tűnik, lehetett alapja annak, ami a feljelentésben állt, mivel az érintett cégek bankszámláit és az azokhoz köthető személyek (a H. család tagjai) ingatlanjait mintegy 200 millió forint értékben zár alá vette a nyomozó hatóság. Kiderült az, hogy amíg dübörgött a Győr-Szol-féle üzlet, még a most tizenhárom éves lányuknak is két lakást vásároltak - a NAV gyanúja szerint 75 millió forint értékben. De bűnügyi zár alá került a fiúk nevén nyilvántartott három lakás is, amelyeket 85 millió frontra értékeltek az adóhatóság bűnügyes munkatársai, valamint az az úszómedencés luxusház is, amelyben a házaspár éldegél.

Úgy tudni, a NAV pénzügyi nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a cégek könyvelését végző dr. H. Gyulát is.

További friss információk
260 millió forintot érő heroin az alvázban
60 éves férfi garázdálkodott Baktakéken
Erélyesen szerzett magának emléket volt barátnőjétől egy „navajonki”
Befejezték a nyomozást a Sziget fesztiválon elfogott holland drogdílerek ügyében
Szerb embercsempészt fogtak el Dunafalvánál
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat