Ma: 2020.08.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Fél órát volt csak szabad a házi őrizetes - letöltendő börtönt kapott
HP 2017.03.29. 7:40:00

24 órán belül bírósági ítélet született azzal a fiatal férfival szemben, aki tegnap megszökött a házi őrizetből, Budapesten. Bár a gyanúsított csupán fél órát volt szabad, tettéért 8 hónap letöltendő börtönt kapott és le kell ülnie egy 20 hónapi időtartamú, korábban felfüggesztett börtönbüntetését is.A 21 éves vádlottal és társaival szemben az alapügyben a csepeli rendőrkapitányságon folyik eljárás, bűnszövetségben, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és más bűncselekmény miatt. A vádlott ebben az ügyben 2016 augusztusa és decembere között előzetesben volt, majd a Budai Központi Kerületi Bíróság 2016. december 9-én házi őrizetbe helyezte.

Tegnap előtt azonban a férfi úgy döntött, hogy megszökik, ezért levágta a lábán elhelyezett nyomkövető eszközt, majd elszökött. A rendőrök fél órán belül, a IX. kerületben elfogták a szökevényt, aki először a sajátja helyett más nevet adott meg, de végül beismerte valós személyazonosságát.

Az ügyben indított nyomozás eredményeként az ügyészség már a tegnapi napon bíróság elé állította a férfit, aki fogolyszökés miatt 8 hónap végrehajtandó börtönbüntetést kapott. A bíróság egyúttal elrendelte a férfival szemben egy korábbi ügyben kiszabott, 20 hónap tartamú felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is.

Az ítélet nem jogerős, de a bíróság a másodfokú eljárás befejezéséig elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
A díler nem csak terjesztette, később már termesztette is a kábítószert
Letartóztatták a kiskorú rokonait szexuálisan bántalmazó férget
Szülés után magára hagyta gyermekét egy halmajugrai lény
Két kábítószer-terjesztő akadt a dabasi nyomozó horgára
Budapesti nő irányította a migránsokat csempésző sofőrt - a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mindkettőjüket elfogták
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat