Ma: 2019.01.02. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Drogkereskedők bilincsben
police.hu 2018.05.31. 9:52:00

Néhány hét alatt szerveződött újra az a bűnözői csoport, amelynek négy tagját május 8-án, 9-én, illetve 11-én fogták el a rendőrök. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai ezúttal további két terjesztőt vontak eljárás alá.Amint arról korábban beszámoltunk, a rendőrök 2018 májusában egy kábítószer-kereskedő bűnszervezet tagjain ütöttek rajta. Az eljárással párhuzamosan egy másik nyomozást is folytat a KR NNI Cs. György 28 éves és P. Gyula 28 éves budapesti lakosok ellen, akik a rendelkezésre álló adatok szerint 2018 áprilisától egymás tevékenységét segítve kábítószert árultak a fővárosban. Miután korábbi bűntársaikat a rendőrség eljárás alá vonta, a két férfi - rövid időn belül - új beszerzési helyről biztosította a drog utánpótlását.

A nyomozók 2018. május 29-én összehangolt akciót tartottak, amelynek alkalmával a X. kerületben elfogták Cs. Györgyöt, aki éppen egy járművel közlekedett. Az autó átvizsgálásakor a rendőrök fél kilogramm marihuánát, valamint közel félmillió forint készpénzt találtak, amelyet lefoglaltak. Az elfogással azonos időben egy X. kerületi parkolóban a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársai intézkedés alá vonták a férfi bűntársát, P. Gyulát, akinek az autójában több mint egy kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket és több mint 300 ezer forintot találtak.

A két kábítószer-terjesztőtől lefoglalt anyag az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint marihuána, amely - összsúlya alapján - feltehetően meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát.

A KR NNI nyomozói a két férfit előállításukat követően kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

További friss információk
Besurranó cigányokat keres a rendőrség (fotók)
Kamu a Facebookon: egy nem létező rendőr „vallomása”
Eltűnés miatt keressük a 14 éves Torma Edinát (fotó)
Ilyen, amikor a cigány „segít”
Így „tüntettek” ők: fel akarták gyújtani az ország karácsonyfáját, díszlet szánkókat loptak el
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat