Ma: 2020.08.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Kiruccant Angliába a csaló - visszahozták
police.hu 2013.02.27. 11:43:00

Két és fél éves ügy végére került pont a közelmúltban, amikor a londoni nemzetközi repülőtéren elfogták egy csalás ügyében indult eljárás hatodik gyanúsítottját is.A nyomozás 2012. augusztus végén indul a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon, amikor egy tihanyi lakos feljelentést tett, hogy 2009. szeptember és november közötti több személy, több alkalommal kölcsön kért tőle, összesen közel 2 millió forintnyi összeget. Az indok változó volt, csupán a visszafizetés hiánya maradt állandó.

A feljelentést követően elrendelt nyomozás eredményeként hat személy került a Balatonfüredi Rendőrkapitányság látókörébe, akik közül öt személy esetében már jogerős elsőfokú marasztaló bírósági ítélet született csalás és magánokirat hamisítás bűncselekmények miatt. A hatodik személy azonban az Egyesült-Királyság területére távozott a büntetőeljárás alatt, ezért a Balatonfüredi Rendőrkapitányság a Veszprémi Járásbíróságnál a gyanúsítottal szemben európai elfogatóparancs kibocsátását kezdeményezte.

K. SZ. lakcím nélküli lakos végül saját csapdájába sétált bele 2012. novemberében, amikor is az Egyesült Királyságban az ott elkövetett bűncselekmény miatt a helyi hatóságok elfogták. A hatályban lévő európai elfogatóparancs alapján 2013.02.20-án, a londoni nemzetközi repülőtéren a terheltet átadták a magyar hatóságoknak, majd még aznap repülővel Magyarországra szállították.

A nő gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a terhére rótt cselekmények elkövetését, napokon belül vádemelési javaslattal záródik az eljárás.

További friss információk
A díler nem csak terjesztette, később már termesztette is a kábítószert
Letartóztatták a kiskorú rokonait szexuálisan bántalmazó férget
Szülés után magára hagyta gyermekét egy halmajugrai lény
Két kábítószer-terjesztő akadt a dabasi nyomozó horgára
Budapesti nő irányította a migránsokat csempésző sofőrt - a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mindkettőjüket elfogták
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat