Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Régi idők nagy bűnügyei
Fenyő-gyilkosság: az egykori operatív főnyomozó tudja, ki ölette meg a médiamogult
STOP/privatkopo.hu 2010.11.12.

Labanc Ferenc fejében összeállt a kép arról a bűntényről, amely megoldása a mai napig nem született meg. A volt kiemelt operatív főnyomozó minden apró részletre kiterjedő magyarázatot adott a médiavállalkozó, Fenyő János meggyilkolásával kapcsolatban a tettestől egészen a megbízó(k)ig...„Érdekes, hogy Fenyő János ügyében nincs sem nyílt, sem pedig operatív nyomozás. Az ehhez hasonló esetekben, amíg a bűncselekmény el nem évül, a nyílt nyomozás után titkos nyomozás folyik. Tizennyolc évi operatív munka után az embernek van olyan informális rendszere, hogyha folyna bármiféle nyomozás, akkor tudná, hogy ott ketyeg valami” - kezdte Labanc Ferenc, nyugalmazott rendőrtiszt a TV2 Frizbi Hajdú Péterrel című műsorának felvételén, aki ott volt a gyilkosság helyszínén, és elárulta: nem hagyta nyugodni a szenvedélye, ezért foglalkozik még ma is az üggyel.

Labanc brigádja jelent meg elsőként a gyilkosság helyszínén, és az egykori főnyomozó meggyőződése, hogy az egyik tanú egyben bűntárs is. Labanc szerint ugyanis kellett, hogy legyen egy segítő, aki jelzett arról a helyről, ahonnan be lehet látni az egész helyszínt.

„Ezen a ponton állt egy albán fiú, és azt, hogy ki ő, az egész budapesti éjszaka tudja. Ahogy látta a bűncselekményt, felhív egy ismert, akkori vezető beosztású rendőrt, hogy mi történt. És itt volt a hiba: rövid volt a beszélgetés, a rendőrtiszt pedig állítólag azt mondta neki, hogy hívja a rendőrséget. Ez az albán férfi egy évvel korábban lelőtt egy bokszolót, de abban az ügyben sem meszelték el” - magyarázta a volt rendőrtiszt, aki szerint a megbízó személye fontosabb, mint az elkövetőé. A volt rendőri vezető „csak” közvetítő lehetett a szervezésben, Labanc szerint kapcsolataival segítette a tetteseket.

„Nekem már rendőrszaga volt az egész dolognak. Nem gyanúsítok meg senkit, de hiszem, hogy ez a rendőr bácsi tudja a megfejtést. Sokszor beszélgetettem vele, és szerintem, ha szigorúbb, szakszerűbb lett volna a nyomozás, megnyílt volna” - magyarázta Labanc Ferenc, aki állítja: tudja, ki volt a megrendelő.

„A megbízó nem gengszter, nekik semmi bajuk nem volt Fenyő Jánossal. Három-négy ember komolyan profitált Fenyő eltűnésével. A megbízó lehet két ember is, valaki, aki ezt a mutatványt — nagyon komoly összeget - ki tudta fizetni, csak ilyenek jöhetnek szóba” - mondta Labanc, aki a műsorvezető azon kérdésére, hogy rendőr volt-e a megbízó, nemet mondott, arra viszont, hogy vajon politikus-e, nem válaszolt. „Én tudom, ki az illető, nagyon szűk azok köre, akik hasznot húztak Fenyő eltüntetéséből, és aki ki is tudta fizetni a bérgyilkosságot — mondta a volt rendőr. — Az információk alapján a rendőrség többeket meg is gyanúsíthatott volna, de az ügyészség nem engedte.”

Emlékeztetőül: néhány éve komolyan felmerült, hogy a megbízó egy közismert televíziós producer lehet. Aztán ez a szál szép csendben elhalt…

További friss információk
30 éve követték el az évszázad magyar bűnügyét
Szorulás: biztonsági rács vette őrizetbe a betörőt
Egyre közelebb kerülnek a nyomozók a Fenyő-gyilkosság megrendelőjéhez
40 éve történt a balassagyarmati túszdráma
Indíték nélkül ölhették meg Fenyő Jánost? - Magas, sportos vagy alacsony, vékony testalkatú lehetett az elkövető
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat