Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Régi idők nagy bűnügyei
Megdöbbentő információk Fenyő kivégzéséről! Egy albán bűnöző a tett színhelyéről „jelentett” a BRFK volt életvédelmis ezredesének
privatkopo.hu 2010.11.15.

Egy albán bűnöző a gyilkosság helyszínéről felhívott egy volt magas rangú rendőrtisztet, a beszélgetés nagyon rövid volt, és úgy vélem, az egykori főrendőr tudhatja a bűncselekmény megfejtését - állította Labanc Ferenc egykori operatív főnyomozó a tv2 „Esti Frizbi Hajdú Péterrel” című bulvárműsorában.Labanc nem árulta el sem az albán állampolgárságú alvilági figura, sem a nyugalmazott rendőrtiszt nevét, akivel kapcsolatban kijelentette: „ha szigorúbb lett volna a nyomozás, megnyílt volna”.

A privatkopo.hu megbízható, rendőrségközeli forrásból úgy értesült: a kivégzés helyszínén tartózkodó, és arról telefonon „jelentő” férfi S. Mead, a hívott fél pedig Chilkó Ferenc, nyugalmazott rendőr ezredes, a BRFK életvédelmi alosztályának egykori vezetője volt. A telefonbeszélgetés valóban nagyon rövid ideig, mintegy fél percig tartott, és az albán nehézfiú a gyilkosság tényéről tájékoztatta Chilkót, aki azt javasolta neki, hogy értesítse a rendőrséget.

Chilkó Ferenc 1996 februárjában vonult nyugállományba a BRFK életvédelmi alosztálya éléről, Fenyő Jánost pedig két évvel később, 1998. február 11-én végezték ki a Margit körút-Margit utca sarkán. A privatkopo.hu információja szerint S. Mead korábban informátora, alvilági „téglája” volt Chilkónak.

Az albán férfi és Chilkó telefonbeszélgetése kapcsán több kérdés is felmerül:

1. Honnan tudta S. Mead, hogy Fenyő Jánost gyilkolták meg egy géppisztolyból leadott sorozattal?

2. Miért éppen Chilkót hívta, aki akkor már 2 éve nem tartozott a rendőrség kötelékébe?

3. Miről beszélhetett egymással a 32-33 másodpercig tartó telefonkapcsolat ideje alatt az albán és a volt életvédelmis főrendőr? (Fél perc a legalapvetőbb információk közlésére is kevésnek tűnik…)


Portálunk úgy tudja, Chilkót kihallgatták a Fenyő elleni gyilkosság ügyében nyomozó rendőrök, de érdemleges információkat nem kaptak tőle.

Labanc arra is utalt a műsorban, hogy az albán - akinek „a priusza, ha leporellóra nyomtatnák, a Moszkva térig érne” - korábban állítólag rálőtt egy volt bokszolóra, de abban az ügyben sem meszelték el.

A privatkopo.hu ezzel kapcsolatban a következőket tudta meg: 1996 novemberében kilenc lövéssel életveszélyesen megsebesítették T. Pál vállalkozót, egykori válogatott ökölvívót. Az elkövető személyére utaló tárgyi és/vagy személyi bizonyíték nem került elő, így végül megoldatlan maradt a bűnügy, de az akkori fővárosi éjszakában keringő hírek szerint a tettes S. Mead lehetett. T. Pál azonban - feltehetően félelemből - nem nevezte meg támadóját.

További friss információk
30 éve követték el az évszázad magyar bűnügyét
Szorulás: biztonsági rács vette őrizetbe a betörőt
Egyre közelebb kerülnek a nyomozók a Fenyő-gyilkosság megrendelőjéhez
40 éve történt a balassagyarmati túszdráma
Indíték nélkül ölhették meg Fenyő Jánost? - Magas, sportos vagy alacsony, vékony testalkatú lehetett az elkövető
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat