Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Jobbik a Privát Kopó által feltárt Strabag-ügy kapcsán
privatkopo.hu/alfahir.hu/MTI 2014.11.24. 16:07:00
- A Privát Kopó által közölt interjú alapján úgy tűnik, hogy igazolódhat az a fajta közérzet, amely szerint az MSZP és a Fidesz minden politikai vitájuk ellenére az elmúlt ciklusokban a háttérben megosztoztak a magyar adófizetőktől ellopott pénzeken - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

A magyar társadalomban felgyűlt kérdésekre máig nem érkeztek válaszok — mondta Vona Gábor arra vonatkozóan, hogy több parlamenti ciklus telt el komolyabb, a visszaéléseket leleplező vizsgálat nélkül. A pártelnök úgy vélte, a korrupció a közélet olyan mértékű pestise, ami minden kormányt elért és megfertőzött, és egyik sem volt képes a kór megszüntetésére, ráadásul a jelenlegi Fidesz-kormánynak úgy tűnik nem csak képessége, hanem szándéka sincs a helyzet kezelésére. A Jobbik vezetője szerint a korrupció okozta károk nagyságát csak becsülni lehet, az aktuális kormánypártok pedig a költségvetések kialakításakor valójában az ezáltal okozott réseket próbálják betömni a megszorításokkal, de a veszteségeket a bizalmatlanság miatt meghiúsult beruházások is növelik.

Nincs az a gazdasági fellendülés, amely képes lenne hosszútávon fennmaradni egy ilyen korrupt országban, egy ilyen korrupt politikai elittel — jelentette ki, hozzátéve, hogy a korrupció jelenti a magyar gazdaság fejlődésének legnagyobb akadályát, ezért annak felszámolása elsőrendű nemzetgazdasági érdeket jelent.

Vona Gábor azt mondta, a vizsgálóbizottságnak az olyan gyanús eseteket is vizsgálnia kellene, mint az M6-os autópálya és a 4-es metró építésre, vagy a Margit híd felújítása. A pártelnök megjegyezte: a privatkopo.hu-nak egy „bűnbánó táskahordó” fedőnevű, egykori kormányzatokhoz is köthető korrupciós ügyekben résztvevő férfi részletes interjút adott arról, hogy a Fidesz és az MSZP is csúszópénzekben volt érdekelt a nagyszabású állami beruházások alatt.

Zsarolható ország vagyunk

Vona Gábor a kormányzati korrupcióval kapcsolatban kitért az amerikai kitiltási botrányra is. Mint mondta, akár annak lehetősége is elképzelhető, hogy az Egyesült Államok olyan konkrét, korrupciós ügyeket bizonyító anyagokkal rendelkezik, melyekkel zsarolni lehet a magyar kormányt. Emiatt - vélte Vona Gábor - a korrupció nem csak gazdasági, hanem egyenesen nemzetbiztonsági problémákat is magában hordoz.

A parlamenti vizsgálóbizottság felállításával kapcsolatban megjegyezte, hogy a „bűnbánó táskahordó” által mondott korrupciós ügyekben mind az MSZP, mint a Fidesz érintett lehet, és csupán a kormányzati pozíció dönti el, hogy melyikük kapja a pénz 70, és melyikük a 30 százalékát.

- A Privát Kopó által közölt interjú alapján úgy tűnik, hogy igazolódhat az a fajta közérzet, amely szerint az MSZP és a Fidesz minden politikai vitájuk ellenére az elmúlt ciklusokban a háttérben megosztoztak a magyar adófizetőktől ellopott pénzeken - mondta. Vona Gábor szerint amennyiben ezek után a két párt akadályozza, vagy nem támogatja a bizottság felállítását, úgy az felér egy beismerő vallomással. A pártelnök ezért arra kérte őket, hogy „ha nincs félnivalójuk”, akkor működjenek közre a vizsgálóbizottság felállításában.

További friss információk
Már kilenc gyanúsítottja van a fideszes képviselő korrupciós ügyének
A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki Boldog István fideszes országgyűlési képviselőt - aztán szabadon távozhatott
Pénzért gyűjtetett ajánlásokat a parlamenti választások előtt
Hivatali vesztegetés: a legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését
Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanpanama miatt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat