Ma: 2021.05.06. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Továbbra is tagadásban az MSZP volt elnökhelyettese
Magyar Hírlap 2017. 05. 18. 10:24:00

Új verzióval rukkolt elő Simon Gábor, a szocialisták volt elnökhelyettesének bűntársa, a másodrendű vádlott: gyakorlatilag alibit igazolt a költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolt egykori politikusnak.Nem volt hiány fordulatokban a költségvetési csalással, hamis magánokirat nyolcrendbeli felhasználásának vétségével, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással is vádolt Simon Gábor, volt szocialista elnökhelyettes büntetőperének tegnapi tárgyalásán, a Fővárosi Törvényszéken.

Ugyanis a bíróság a tanúk meghallgatása után sem jutott dűlőre abban a kérdésben, hogy Gabriel Derdak bissau-guineai állampolgár, vagyis a vád szerint Simon Gábor, milyen módon nyitott számlát a Magnet Bankban, illetve ki és milyen módon segédkezett a kétszázötvenezer euró elhelyezésében, az ezzel vádolt K. József másodrendű vádlott felpattant a vádlottak padjáról, s merőben új verzióval állt elő.

Az ugyancsak bissau-guineai útlevéllel rendelkező Jose Kari, vagyis K. József azt állította, a pénz valójában az övé volt, és nem Simon Gábor pénzét helyezte el néhai Welsz Tamás kérésére, ahogyan azt a vádirat állítja, hanem a sajátját. A tárgyalóteremben eddig elhangzottakat „sületlenségnek” nevezte. Azt adta elő, hogy az édesapja egy, az állammal szembeni perben több százmillió forintot kapott, ennek a pénznek az elhelyezésében segített neki Welsz Tamás, akit arra kért, ne a saját neve alatt tegye ezt. „De most már nem hallgatok tovább, mert erre a pénzre szükségem van, a barátaim elfordultak tőlem, az otthonomat árverezéssel fenyegetik. Korábban ezt azért nem mondtam el, mert nem tudtam, mibe keveredtem bele Tamás által” - mondta a másodrendű vádlott.

Szavai után Simon Gábor is szót kért, és azt mondta: „Én csak ülök és hallgatok! Egy olyan helyzetnek lettem alanya, aminek nem voltam szereplője”. A volt MSZP-s politikust egyébként nem ennek a kétszázötvenezer eurónak a kapcsán vádolják költségvetési csalással, hanem külföldi bankszámlákon „tárolt” kétszázhatvanhétmillió forint értékű dollárok és eurók miatt, amelyet eltitkolt, és ezzel a magyar államnak százhúszmillió forintnyi adót nem fizetett meg. Simon mindenesetre most is megismételte, amit korábban is mondott: neki nem volt bissau-guineai útlevele, a Magnet Bankban nem járt soha, ott számlát nem nyitott, és erre a számlára soha nem fizetett be semmit.

A bíróság egyébként tanúként meghallgatta a 2014. március 20-án a rendőrségi kocsiban elhunyt Welsz Tamás élettársát is. Welsz nem sokkal a halála előtt két szatyrot adott át szomszédjának, aki neki dolgozott. Az egyikben Simon Gáborral kapcsolatos dokumentumok voltak, például üres papírok Simon biankó aláírásával, ingatlanok eladásával összefüggő iratok, és „Fidesszel kapcsolatos piszkálódások”. Ezt a szatyrot a szomszéd maga vitte be a rendőrségre, miután Welsz meghalt, ám a másik szatyrot - a bíróságon tett tanúvallomása szerint - Welsz élettársának adta át, a hölgy pedig a kutyaólon hagyta azt, nehogy rátaláljanak, mert várható volt, hogy jönnek a „vendégek”. A vendégeken a házkutatásra érkező rendőröket értette.

Az élettárs a szatyorban lévő dossziéról nem tudott semmit mondani, sőt, arra sem emlékezett, volt-e szatyor. Számára csak Welsz halála után derültek ki a vállalkozó kapcsolatai, és az is, hogy élettársa „nyolcvan százalékban” neki is hazudott. Azt viszont elismerte, Welsz Logodi utcai irodájában találkozott Simon Gáborral 2014 elején, de hogy Welsz és Simon miről tárgyaltak egymással, arról nem tudott mit mondani. Ezt egyébként Simon is elismerte.

További friss információk
A fideszes Simonka Györgyöt újabb bűncselekmény miatt hallgatták ki
Gyermekpornográfia miatt emelt vádat az ügyészség Fohsz Tivadar egykori fideszes politikus ellen
Továbbra is fegyházba küldené az ügyészség a Jobbik volt politikusát, Kovács Bélát
Csalt, sikkasztott a jelenleg más ügy miatt letartóztatásban lévő polgármester, mégis csak felfüggesztettet kapott
Szerencsejáték-függősége miatt (is) sikkasztó polgármestert tartóztattak le
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat