Ma: 2020.08.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Továbbra is tagadásban az MSZP volt elnökhelyettese
Magyar Hírlap 2017.05.18. 10:24:00

Új verzióval rukkolt elő Simon Gábor, a szocialisták volt elnökhelyettesének bűntársa, a másodrendű vádlott: gyakorlatilag alibit igazolt a költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolt egykori politikusnak.Nem volt hiány fordulatokban a költségvetési csalással, hamis magánokirat nyolcrendbeli felhasználásának vétségével, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással is vádolt Simon Gábor, volt szocialista elnökhelyettes büntetőperének tegnapi tárgyalásán, a Fővárosi Törvényszéken.

Ugyanis a bíróság a tanúk meghallgatása után sem jutott dűlőre abban a kérdésben, hogy Gabriel Derdak bissau-guineai állampolgár, vagyis a vád szerint Simon Gábor, milyen módon nyitott számlát a Magnet Bankban, illetve ki és milyen módon segédkezett a kétszázötvenezer euró elhelyezésében, az ezzel vádolt K. József másodrendű vádlott felpattant a vádlottak padjáról, s merőben új verzióval állt elő.

Az ugyancsak bissau-guineai útlevéllel rendelkező Jose Kari, vagyis K. József azt állította, a pénz valójában az övé volt, és nem Simon Gábor pénzét helyezte el néhai Welsz Tamás kérésére, ahogyan azt a vádirat állítja, hanem a sajátját. A tárgyalóteremben eddig elhangzottakat „sületlenségnek” nevezte. Azt adta elő, hogy az édesapja egy, az állammal szembeni perben több százmillió forintot kapott, ennek a pénznek az elhelyezésében segített neki Welsz Tamás, akit arra kért, ne a saját neve alatt tegye ezt. „De most már nem hallgatok tovább, mert erre a pénzre szükségem van, a barátaim elfordultak tőlem, az otthonomat árverezéssel fenyegetik. Korábban ezt azért nem mondtam el, mert nem tudtam, mibe keveredtem bele Tamás által” - mondta a másodrendű vádlott.

Szavai után Simon Gábor is szót kért, és azt mondta: „Én csak ülök és hallgatok! Egy olyan helyzetnek lettem alanya, aminek nem voltam szereplője”. A volt MSZP-s politikust egyébként nem ennek a kétszázötvenezer eurónak a kapcsán vádolják költségvetési csalással, hanem külföldi bankszámlákon „tárolt” kétszázhatvanhétmillió forint értékű dollárok és eurók miatt, amelyet eltitkolt, és ezzel a magyar államnak százhúszmillió forintnyi adót nem fizetett meg. Simon mindenesetre most is megismételte, amit korábban is mondott: neki nem volt bissau-guineai útlevele, a Magnet Bankban nem járt soha, ott számlát nem nyitott, és erre a számlára soha nem fizetett be semmit.

A bíróság egyébként tanúként meghallgatta a 2014. március 20-án a rendőrségi kocsiban elhunyt Welsz Tamás élettársát is. Welsz nem sokkal a halála előtt két szatyrot adott át szomszédjának, aki neki dolgozott. Az egyikben Simon Gáborral kapcsolatos dokumentumok voltak, például üres papírok Simon biankó aláírásával, ingatlanok eladásával összefüggő iratok, és „Fidesszel kapcsolatos piszkálódások”. Ezt a szatyrot a szomszéd maga vitte be a rendőrségre, miután Welsz meghalt, ám a másik szatyrot - a bíróságon tett tanúvallomása szerint - Welsz élettársának adta át, a hölgy pedig a kutyaólon hagyta azt, nehogy rátaláljanak, mert várható volt, hogy jönnek a „vendégek”. A vendégeken a házkutatásra érkező rendőröket értette.

Az élettárs a szatyorban lévő dossziéról nem tudott semmit mondani, sőt, arra sem emlékezett, volt-e szatyor. Számára csak Welsz halála után derültek ki a vállalkozó kapcsolatai, és az is, hogy élettársa „nyolcvan százalékban” neki is hazudott. Azt viszont elismerte, Welsz Logodi utcai irodájában találkozott Simon Gáborral 2014 elején, de hogy Welsz és Simon miről tárgyaltak egymással, arról nem tudott mit mondani. Ezt egyébként Simon is elismerte.

További friss információk
Már kilenc gyanúsítottja van a fideszes képviselő korrupciós ügyének
A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki Boldog István fideszes országgyűlési képviselőt - aztán szabadon távozhatott
Pénzért gyűjtetett ajánlásokat a parlamenti választások előtt
Hivatali vesztegetés: a legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését
Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanpanama miatt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat