Ma: 2018.12.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Simon a nemzetbiztonsági vizsgálata során is hazudott
mno.hu 2014.03.15. 11:37:00

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának összehívását kezdeményezi a Fidesz jövő szerdára Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes korábbi nemzetbiztonsági ellenőrzése ügyében - közölte Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője, a parlament szakbizottságának alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján.Simon Gábort az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) 2008-ban és 2009-ben is C típusú ellenőrzésnek vetette alá, ám a volt képviselő, munkaügyi államtitkár az anyagi helyzetéről kitöltött kérdőíven egyszer sem tüntetett fel külföldön vezetett bankszámlát.

Németh ezt úgy értékelte, hogy Simon „a C típusú vizsgálatában is hazudott”. Közölte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság ülésén megnéznék az összes dokumentumot az ügyben, meghallgatnák a jelenlegi, szükség esetén pedig a korábbi titkosszolgálati vezetést is, valamint a nemzetbiztonságért felelős akkori minisztereket, Szilvásy Györgyöt, Ficsor Ádámot és Juhász Gábort. Kérdés ugyanis, hogy „vajon Simon Gábor ügyét is intézhették-e elvtársi körben” - fogalmazott.

Emlékeztetett, hogy a C típusú vizsgálat saját bevalláson alapul, amelyet a nemzetbiztonsági szolgálatok ellenőriznek és hagynak jóvá, így felmerül a gyanú, hogy falaztak a volt szocialista képviselőnek.

A fideszes politikus hozzátette, mára kiderült, hogy Simon Gábornak nemcsak egy osztrák bankban volt mintegy negyedmilliárd forintnyi eltitkolt vagyona, hanem egy magyar pénzintézetben is volt közel százmilliója, és megemlített emellett két budai ingatlant szintén százmillió forint körüli értékben. Félmilliárd forint tehát eddig az a pénz, amely - Mesterházy Attila MSZP-elnök szavai alapján - Simon Gábor „előző életének forrásfelhalmozása” - mondta Németh Szilárd.

További friss információk
Hűtlen kezelés: felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek egy fideszes polgármestert
Rendőrök látogatták meg a fideszes Simonkát - szerencsére bőven volt ideje eltüntetni mindent, amit akart
Napokon belül vádat emelhetnek Czeglédy Csaba és 21 társa ellen
Mr. 45 százalék: a fideszes Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész
Ittas vezetésért emeltek vádat Burány Sándor ellen
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat