Ma: 2018.12.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Miskolc rendőrkapitánya beismerte: nem képesek megfékezni a bűnözést
kuruc.info 2013.05.07. 14:39:00

A Jobbik szerint már a miskolci rendőrség sem bízik abban, hogy akárcsak lassítani is lehetne a bűnözés növekedését a borsodi megyeszékhelyen. A Fidesz-féle rendteremtés nemcsak a valóságban, de már papíron is megbukott - véli Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő.A politikus a miskolci rendőrkapitány éves beszámolója kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta, Bogyay Ferenc kapitány közvetve elismerte, hogy a Fidesz nemhogy két hét alatt, de a ciklus egésze alatt sem fog rendet tenni Miskolc térségében. Jakab idézte a beszámoló vonatkozó mondatát, melyben a kapitány így fogalmaz: „a rendőrség belső feltételrendszerében nem várható olyan jelentős változás, mely a bűnözés visszaszorulását eredményezné, vagy legalábbis lassíthatná a bűnözésben uralkodó negatív folyamatokat”.

Az önkormányzati képviselő szerint a Fidesz ahelyett, hogy felvenné a harcot a bűnözőkkel szemben, kétharmados arroganciával azt hirdeti, hogy Magyarországon rend és biztonság van. Ehhez képest Miskolcon egy év alatt 44 százalékkal nőtt a regisztrált bűncselekmények száma, megduplázódott a közrend elleni bűnelkövetés mértéke, de jelentősen nőtt a személy és vagyon elleni bűncselekmények mennyisége is. „A rendőrség már a statisztikáért vívott küzdelmet is elveszítette” - jelentette ki Jakab Péter.

Hozzátette, miközben Miskolcon tavaly több mint 50 százalékkal több rablást követtek el, addig a gyorshajtás mértékét sikerült látványosan csökkenteni, ami azt jelenti, a rendőrök képesek jól teljesíteni ott, ahol arra parancsot kapnak. A képviselő ezért arra kérte a rendőri vezetőket, a jövőben a traffipax mellől inkább az Avasra és Lyukóvölgybe vezényeljék az egyenruhásokat.

Arra az újságírói megjegyzésre, miszerint Sebestyén László, Lyukóvölgy fideszes országgyűlési képviselője megállapodott Pintér Sándorral egy lyukói rendőrállomás felállításáról, Jakab így reagált:

„Sebestyén László kilobbizta, hogy a jövőben két (!) rendőr garantálja a biztonságot Miskolc és talán az ország legveszélyesebb területén. Azt hiszem, Sebestyén úr túl sok akciófilmet néz, ha úgy gondolja, hogy ez elég, ráadásul információim szerint még erről a két rendőrről sem született végleges megállapodás.”

További friss információk
Hűtlen kezelés: felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek egy fideszes polgármestert
Rendőrök látogatták meg a fideszes Simonkát - szerencsére bőven volt ideje eltüntetni mindent, amit akart
Napokon belül vádat emelhetnek Czeglédy Csaba és 21 társa ellen
Mr. 45 százalék: a fideszes Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész
Ittas vezetésért emeltek vádat Burány Sándor ellen
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat