Ma: 2021.05.06. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Piszkos politika: Hagyóék kétmilliárdos kenőpénzt kérhettek a metróépítésért
index.hu/nol.hu 2011. 10. 21. 8:17:00

Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes által kinevezett közvetítő kétmilliárdos kenőpénzt kérhetett a 4-es metró belső beépítését elnyerő Swietelsky Építő Kft.-től.Az index.hu cikkében - amelyet Antal Attila volt BKV-vezérigazgató birtokukba jutott vallomása alapján közöltek - azt írták, hogy ő is ott volt ezen a megbeszélésen. Antal Attila vallomása szerint Hagyó Miklós korábban többször érdeklődött a 40 milliárdos tenderről, majd megjelölt egy személyt, akivel a későbbi kivitelezőről egyeztetnie kellett. A volt BKV-vezérigazgató 2007 nyarán találkozott ezzel a személlyel (akinek a nevét a tanúvallomásban kitakarták), illetve Bognár Árpáddal, a Swietelsky Kft. ügyvezetőjével. Ezen a találkozón értesítették az építőcéget arról, hogy hamarosan kiírják a tendert, de csak az a cég nyerhet, amely a 39,6 milliárdos összeghatáron belül ad be ajánlatot.

Az index.hu cikke szerint ez azért volt fontos információ, mert az ajánlattevők a szokásoknak megfelelően az összeghatárnál nagyobb ajánlatot adtak, és később ebben a magasabb összegben próbáltak a BKV-val megállapodni.

A céggel Antal Attila jelenlétében tudatta a közvetítő, hogy az információért cserébe öt százalékot, vagyis mintegy kétmilliárd forintot kérnek. Ezután Antal Attila elhagyta a termet, így nem tudható, hogy a Swietelsky vezetője elfogadta-e az ajánlatot, és ha igen, akkor ki, mikor, hol, és milyen részletekben fizette ki ezt az összeget. Mivel a Swietelsky birtokában volt az információnak, egyedüli érvényes pályázóként elnyerte a tendert. A nyomozati iratokban az Index szerint az áll: a rendőrség bekérte a számlákat, hogy kövesse a pénz mozgását, de azok a jelentéstétel időpontjáig nem érkeztek meg.

További friss információk
A fideszes Simonka Györgyöt újabb bűncselekmény miatt hallgatták ki
Gyermekpornográfia miatt emelt vádat az ügyészség Fohsz Tivadar egykori fideszes politikus ellen
Továbbra is fegyházba küldené az ügyészség a Jobbik volt politikusát, Kovács Bélát
Csalt, sikkasztott a jelenleg más ügy miatt letartóztatásban lévő polgármester, mégis csak felfüggesztettet kapott
Szerencsejáték-függősége miatt (is) sikkasztó polgármestert tartóztattak le
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat