Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Pálinka, szerelmem, légy az enyém: fokozott NAV-ellenőrzés
privatbankar.hu 2011.10.03. 12:18:00

A tavasszal lefolytatott ellenőrzések tapasztalatai alapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2011. október-november hónapban ismét speciális ellenőrzéseket végez, amelyeknek alapvető célja a - magánfőzés, illetve bérfőzés keretében előállított - párlatok illegális kereskedelmi forgalomba kerülésének megakadályozása.Ennek érdekében a NAV fokozottan ellenőrzi az alacsony árkategóriájú vendéglátó-ipari egységeket, a piacokat, vásárokat, valamint azokat a közterületeket, ahol párlatok értékesítésére lehet számítani. Az adóhatóság nem azokat a személyeket ellenőrzi, akik magánfőzésre vonatkozó szabályok betartásával kizárólag saját fogyasztásra állítanak elő párlatot.

A jogsértések visszaszorításának érdekében az ellenőrzések során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szakértői Intézete által üzemeltetett alkoholvizsgáló mobil laboratóriumok is segítik az ellenőrzést végzők munkáját. Emellett azonban a pénzügyőrök kiemelt figyelmet fordítanak továbbra is az egyéb jövedéki termékekre, különös tekintettel az adójegy nélküli dohánygyártmányokra, ahol az illegális kereskedelem kockázata a legnagyobbnak tekinthető.

Mint ismeretes, a jogszabály lehetőséget ad arra, hogy gyümölcsökből évente 50 liter mennyiségig jövedéki adó megfizetése nélkül párlat kerüljön előállítására, akár otthoni körülmények között, akár szeszfőzdében, azonban ezek a termékek saját fogyasztásra készíthetők és nem kerülhetnek kereskedelmi forgalomba.

További friss információk
Privatkopo.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat