Ma: 2019.05.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
14 éves fiúkkal együtt árulta a házaspár a koffeinnel „felturbózott” kábítószert
Privatkopo.hu 2018.03.13. 11:41:00

Vádat emelt az ügyészség egy család több tagja ellen, akik a gyanú szerint legalább fél éven át abból éltek, hogy különféle kábító hatású anyagokat árultak, Lajosmizsén. A drogok terjesztésébe két, 14 éves gyermeket is bevontak - egyikük a házaspár fia. A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő házaspárral és jászladányi vádlott-társukkal szemben a főügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata szerint egy lajosmizsei házaspár 2015 őszétől 2016 tavaszáig abból élt, hogy bódító hatású új pszichoaktív anyagnak és kábítószernek minősülő, a köztudatban ,,kristálynak", illetve ,,zsályának" és ,,herbálnak" nevezett anyagot árult. A házaspár a továbbértékesítésre szánt kábítószert egy 37 éves jászladányi férfitől vette meg.

A családfő az interneten koffeint is beszerzett és azt a nagyobb nyereség érdekében belekeverte az anyagba. Ezután az így ,,felütött" kábítószert az akkor 14 éves gyermekükkel és egy, ugyancsak 14 éves, náluk élő rokon fiúval együtt adagolta ki. Az értékesítésre és átadásra általában a vádlottak lakásán vagy annak közelében került sor, de többször előfordult, hogy a házaspár megbízásából a 14 éves fiúk vitték el a vevőkhöz az árut és vették át az érte járó pénzt.

2016. január közepén a családfő ismét ,,kristályt" rendelt a jászladányi vádlott-társától, aki azt a lakására leszállította. Miután a vádlott koffeinnel összekeverte az anyagot, alumínium fóliákba, pakkokba csomagolta. Időközben azonban a nyomozók a család lakásának környékén intézkedtek, ezért a lebukás elkerülése érdekében a családfő a már kiporciózott anyagot és a digitális mérleget egy nylon táskában egy tó partján rejtette el. Másnap azonban a nyomozók a rejtekhelyen megtalálták és lefoglalták a csomagot. Miután pedig a lefoglalt anyag hatóanyag-tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, a házaspár lakásán házkutatást tartottak, amelynek során további 135 alufóliás csomagot foglaltak le.

A büntetőeljárás során kiderült, hogy a feleség nemcsak árulta, de fogyasztotta is a ,,zsályát".

A házaspár azzal, hogy a nevelésük alatt álló két, 14 éves fiút is bevonták a terjesztésbe, azok érzelmi, értelmi, erkölcsi fejlődését is veszélyeztették.

A főügyészség az ügyben összesen öt fővel szemben emelt vádat: a házaspárt: a jászladányi férfit és a 14 éves rokont jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, a 14 éves gyermeküket bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja. Emellett a házaspárnak kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt is felelnie kell.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő házaspárral és jászladányi vádlott-társukkal szemben a főügyészség fegyházbüntetés kiszabását, továbbá a kábítószer és a digitális mérleg elkobzását indítványozta. Valamennyi vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke: „Nagy Eleket üzleti módszerei és az általam ismert élettörténete miatt vállalkozói közösség képviseletére morális szempontból nem tartom alkalmasnak”
Egy cigány lakásmaffiózó közjegyzői és végrehajtói segédlettel forgatott ki az örökölt vagyonából egy 17 éves fiút
Családbarát?
Szívszorító: elvetemült bűnözőknek kijáró hatósági akció keretében szakították el édesanyjától a 9 éves bántalmazott kisfiút, hogy átadják - a bántalmazójának
„Csak formaság”: több mint félmillió forintot követelt a Duna House Hálózat ügynöksége egy sötétben, kutyafuttában aláíratott „megtekintési tanúsítványra” hivatkozva a megtévesztett idős asszonytól
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat