Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
„Csak” ötvenezer forint lehet a helyszíni bírság felső határa
MTI 2010.11.23.
Százezer forint helyett csak ötvenezer forint lehet a helyszíni bírság felső határa a jövőben - Kósa Lajos ugyanis korrigálja saját javaslatát.

Október 29-én hat indítványt nyújtott be a fideszes Kósa Lajos és Tarlós István. Ezek tárgyalását egyelőre nem kezdte meg a parlament, a javaslatok mindegyike a bizottsági tárgysorozatba vételre vár. Kósa Lajos ezekkel kapcsolatban elmondta: két előterjesztésükön érdemben változtatnak az eredeti szöveghez képest, azok tárgyalása várat magára, de a másik négyet szeretnék még idén elfogadtatni.

Az előterjesztők változtatnának a szabálysértési törvény általuk kezdeményezett módosításán. Az eredeti javaslatban az szerepel, hogy 2011. január 1-től a helyszíni bírság mai 20 ezer forintos felső határa 100 ezer forint legyen; az alsó, háromezer forintos összeghatár nem változna. Kósa Lajos ezzel kapcsolatban elmondta: rájöttek, eredeti javaslatunk nem jó, a helyszíni bírság rendszerét a környező országok szabályihoz kellene igazítani. Az új javaslatban azt fogják megfogalmazni, hogy a helyszíni bírság felső határának összege 50 ezer forint legyen, és ha külföldi rendszámú autó azt nem fizeti ki a helyszínen, akkor az autót ne engedjék tovább, vagy vegyék le a rendszámát.

További friss információk
Privatkopo.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat