Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
Családbarát?
Privatkopo.hu 2019.05.12. 8:07:00

Egy autista általános iskolás, két fejlesztőpedagógiára szoruló gyerek és az évek óta tartó nélkülözés, küzdelmek során autoimmun betegséget összeszedő édesanya. Ők, így négyen egy dohos, salétromos falú, rendszeresen vizes zuglói egyszobás önkormányzati lakásban rostokolnak, ahonnan télen a hézagos nyílászárókon át kiszökik a meleg, és így hidegrázás közepette a bűzben fulladni is „remekül” lehet. Döbbenet, hogy ahhoz is sokéves kilincselés kellett, hogy ebbe az egészségtelen odúba beköltözhessenek.Ilyenkor felmerülhet a szokásos kérdés: miért nem oldja meg az anya a helyzetét családi segítséggel? Nos, az apa áll mindent, amit tud, a munkáltatója által rendszertelenül megkapott fizetéséből, az anya pedig már a gyógypedagógiát tanulja, hogy gyermekeinek legalább a szellemi-lelki-tanulási segítséget meg tudja adni, ha már évek óta nem telik arra a horribilis fűtés és további rezsidíj mellett, hogy a gyerekeit fejlesztő foglalkozásokra járassa. Mert valahogy ebben nem partner sem a helyi családsegítő, sem az önkormányzat, sem az iskola.

S. Nikolett öt éve nem kap semmilyen segítséget, s ugyanígy a több ízben beígért cserelakást sem utalják ki neki a Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata.

S hogy miért? Nos, annak igen valószínűleg mára már csak egyetlen ésszel felérhető oka lehet: aktivistaként, később a helyi pártszervezet tagjaként több zuglói sejtet épített fel az ellenzéknek indulók színeiben. Mert elege volt a narancs-szegfűsök uralmából. Szegről-végről ugyanaz a boly.

Legutóbb a Momentum zuglói csapattagjaként dolgozott, előtte pedig a jelenlegi polgármester szekerét tolta (PM), s ez eleinte a kormánypártiak mellett a szocialisták szemét is szúrta. Nem is kicsit.

Elmondása szerint egy szocialista politikus szemtől szembe megfenyegette: ha nem áll le a közéleti akcióival, számítson a legrosszabbra.

S. Nikolett, mint segítségre szoruló anya, mint zuglói polgár, és mint magyar állampolgár a problémákat folyamatosan jelezte és jelzi az illetékeseknek, keresett már meg képviselőket, beszélt a szociális bizottság elnökével, járt a polgármesternél is, de segítséget - egy helyi ablakkeretező kisiparos vállalkozó kivételével - senkitől sem kapott. Volt viszont része olyan „kedves”, „aranyos”, „baráti jókívánságokban”, mint például: „öltözzenek melegen”, „forduljanak inkább a médiához”, stb.

Megtenné. De valahogy ezen a területen is zárulnak az ajtók.

Ezért született most e néhány sor. Mert az nem lehet, hogy ebben az országban minden a politikáról szól. Még olyan esetekben is, amikor tudva tudják az illetékesek, hogy abba tönkremegy - az anya mellett - három, teljesen ártatlan gyerek.

(Aki úgy gondolja, bármit tehet, akár soraival, akár ügyvédi segítséggel, értesítse az érintettet. Elérhetőség: Facebook/Nikolett Kisné Szivcsovics)

Holakovszki Genovéva

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Privatkopo.hu: nyári szünet június 29-től augusztus 30-ig
Nem volt kéznél cigarettapapír, elszívta a forgalmi engedélyt
Vádat emeltek a szerelmes zaklatóval szemben
Helyreigazítás
A cigánybűnözők karmába került milliárdos volt munkatársa: „99 százalék biztonsággal állítom, hogy a meghatalmazásokon szereplő aláírások nem Mészáros Istvántól származnak”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat