Ma: 2021.01.12. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Közel 650 millió forintos csalással vádolják a győri építési nagyvállalkozó és üzlettársa „problémás” cégei fantomizálásában közreműködő budapesti ügyvédet
Privatkopo.hu 2019.11.28. 8:17:00

A Privatkopo.hu értesülése szerint közel 650 millió forintos csalást követhetett el az a budapesti ügyvéd, aki közreműködött a győri milliárdos építőipari nagyvállalkozó, Paár Attila és üzlettársa, Boda Gábor „problémás” cégeinek fantomizálásában. A társaságokat szíriai és líbiai állampolgárok nevére íratták, akik aztán eltűntek a magyar hatóságok szeme elől - a cégek iratállományával és könyvelésével együtt. Az ügyvéd ellen - különösen nagy kárt okozó csalás és ügyvédi visszaélés bűntette miatt - szeptemberben emelt vádat a Fővárosi Nyomozó Ügyészség. De - még - nem emiatt, hanem egy örökség lenyúlásával összefüggésben.A győri milliárdoshoz kapcsolódó cégfantomizálásokról itt olvashat:

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=paarboda&MN=Joghalo&LN=Hungarian

Egy idős asszony korábban hatalmas vagyonhoz jutott, amelynek jelentős részét külföldi bankszámlákon tartotta. Elhalálozását követően a törvényes örököse két nő lett, akik megállapodtak a család egyik barátjával, hogy segít nekik a külföldön elhelyezett vagyon felkutatásában.

A férfi elhatározta, hogy az örökség egy részét jogtalanul megszerzi, ennek érdekében megegyezett ismerősével, egy budapesti ügyvéddel. A családi barát rávette az örökösöket, hogy az általa ajánlott ügyvédet bízzák meg a hagyatéki ügyek intézésével, és járuljanak hozzá, hogy a hagyaték az ügyvéd letéti számlájára kerüljön.

A férfi és az ügyvéd változatos módszerekkel jutott hozzá 2015-2016-ban közel 650 millió forinthoz.

Az első utalásnál például az ügyvéd nem a letéti, hanem a saját devizaszámláját adta meg célszámlaként, ezt követően pedig a letéti számlára befolyt összegből utalt a saját, illetve a megbízását az örökösöknél elősegítő férfi hozzátartozójának, valamint egy, általa megvásárolt nagy értékű ingatlan adásvételével összefüggésben az eladónak is.

A szövevényes ügyben előkerült egy libanoni, bejrúti váltón alapuló hagyatéki igény is, amelyet az örökösök vállaltak kiegyenlíteni. Ilyen váltó a valóságban nem létezett, az „okirat” csak a csalárd pénzutalások leplezését szolgálta.

A 49 éves ügyvéd, dr. Kuchta Ferenc ellen - különösen nagy kárt okozó csalás és ügyvédi visszaélés bűntette miatt - szeptemberben emelt vádat a Fővárosi Nyomozó Ügyészség.

A Privatkopo.hu információja szerint dr. Kuchta az elmúlt években száznál is több - köztartozásokkal terhelt - gazdasági társaság fantomizálásában közreműködött. Az eladósodott cégek egy részét szíriai, libanoni és szerbiai állampolgárok nevére íratták át (másik részét magyar állampolgárok felhasználásával tüntették el a hatóságok elől), akik kézbesítési megbízottja a budapesti jogász lett. A férfi ügyvédi irodája olyan vállalkozások székhelyeként szolgált az elmúlt években, amelyektől - különböző okok miatt - szabadulni kívántak a tulajdonosok. A társaságok közül többel szemben 100 millió forintot meghaladó összegű köztartozás miatt rendelt el végrehajtást az adóhivatal, ám a kiürített cégeket - ügyvédi közreműködéssel - olyan személyeknek játszották át, akik a hatóságok számára elérhetetlennek bizonyultak. Az államnak okozott kár több milliárd forint lehet.

A bűnügyi portál értesülése szerint dr. Kuchta Ferenc ügyvédi kamarai tagságát 2019. november 1. hatállyal felfüggesztette a Budapesti Ügyvédi Kamara, így ügyvédi tevékenységet nem folytathat.

 (folytatjuk)

További friss információk
Egy 68 éves csalódott férfi bosszúból tizenöt emberre gyújtotta rá a házat
9 napig fogva tartották, többször megverték, hogy megszerezzék a 8 millió forintos örökséget
Droglabort számoltak fel a BRFK Felderítő Főosztály nyomozói
Megölte élettársa lányát a 86 éves férfi
Áldozata három kisgyereke szeme láttára követett el szexuális erőszakot a nyílt utcán egy 17 éves „navajonki”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat