Ma: 2020.08.06.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Letöltendő börtönbüntetést kapott a nyaklánctépő
HP 2017.04.27. 13:29:00

Két év és két hónap letöltendő börtönbüntetést kapott gyorsított eljárásban az a férfi, aki néhány hete letépte egy járókelő nyakláncát egy villamoson, Dél-Budán.Az ítéleti tényállás szerint a 32 éves férfi március 29-én, délután a XI. kerületi Fehérvári út felé haladó 1-es villamoson utazott, amikor kifigyelt egy nőt, majd egy hirtelen mozdulattal letépte a nyakában lévő arany nyakláncot az azon lévő arany medállal. A nyaklánc a sértett ruházatába hullott, de a medált sikerült megszereznie a vádlottnak, amivel leugrott a villamosról és futásnak eredt.

A sértett segélykiáltása hallatán a megállóba éppen megérkező két férfi a vádlott után futott, és őt a helyszínen feltartóztatták a rendőrök kiérkezéséig. A ténylegesen eltulajdonított medál értéke 6.500 Ft., az eltulajdonítani kívánt nyaklánc értéke 60.500 Ft.

A kerületi ügyészség a férfit e héten, gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét és ezért őt 2 év és 2 hónap, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, egyúttal kimondta, hogy a többszörösen büntetett férfi feltételes szabadságra sem bocsátható.

Az ítélet nem jogerős, de a vádlott előzetes letartóztatását a bíróság a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

További friss információk
Bántalmazta, fenyegette édesanyját, mert nem kapott pénzt tőle
Pénzváltás ürügyével rabolt ki egy 15 éves fiút
Életét vesztette a kórházban a pécsváradi nő, akit a férje fojtogatott - az elkövetőt letartóztatták
Vascsővel bántalmazta és forró vízzel leöntötte édesanyját
„Megölöm a családom”: késsel támadt anyja élettársára, de végül saját magát sebesítette meg egy 41 éves férfi
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat