Ma: 2019.02.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Egy cigányvajda elleni rablógyilkosságra készültek
Magyar Idők 2018.06.19. 4:44:00

Iratismertetéssel folytatódott hétfőn, a Fővárosi Törvényszéken M. Péter és B. Gyula pere, akik Szlovákiában vásárolt, hatástalanított sorozatlövő fegyvereket alakítottak vissza, hogy azokkal gazdag cigány embereket öljenek meg és raboljanak ki.Az utolsó felvonásához érkezett a Fővárosi Törvényszéken a szélsőséges, idegengyűlölő és rendszerkritikus nézeteket valló M. Péter és B. Gyula büntetőpere, a perbeszédek és az ítélethozatal előtt a bíróság ismertette az ügy iratait. Az elsőfokú ítéletre még a nyári ítélkezési szünet előtt sor kerülhet.

A 63 éves gödöllői M. Pétert és a 65 éves budapesti B. Gyulát elfogásuk után összefüggésbe hozták egy kormánytag elleni lehetséges merénylettel. A vádirat szerint azonban államellenes bűncselekményt nem követtek el, így azért nem vonják őket felelősségre. Más miatt viszont igen. A két személy visszaalakított lőfegyverekkel egy cigányvajdát akart megölni, majd kirabolni - írja a Magyar Idők.

Az ügyészség a büntetett előéletű, előzetes letartóztatásban lévő M. Pétert mint különös visszaesőt többek között lőfegyver engedély nélküli készítésével elkövetett lőfegyverrel visszaélés kísérletével, bűnszövetségben elkövetett lőfegyverrel visszaéléssel mint felbujtót, valamint emberölés előkészületével vádolja. A férfit 2011-ben jogerősen 7 év 6 hónap fegyházra ítélték - aminek kétharmadát le is töltötte és szabadult - ugyancsak lőfegyverrel való visszaélés, valamint más bűncselekmények miatt.

A házi őrizetben lévő B. Gyulát bűnszövetségben elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel vádolják. Mivel önként feltárta a nyomozók előtt, hogy mire készülnek, így őt nem vádolják emberölés előkészületével. A vádhatóság vádiratában mindkettejükre végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását kérte.

A vádlottak 2014 nyarán ismerkedtek meg, és szélsőséges, idegengyűlölő és rendszerkritikus nézeteik miatt szoros baráti kapcsolat alakult ki közöttük. M. Péter okleveles vegyész, filozófia szakot végzett; rendszeresen hangoztatta a technikusi végzettségű, a harcászat iránt érdeklődő társa előtt idegengyűlölő nézeteit, zsidó és cigány származású emberek lelövésével kapcsolatos gondolatait, és hogy ehhez fegyvereket akar szerezni.

A vádirat szerint 2015 februárjában, a felvidéki Révkomáromban, egy vadászboltban vásároltak két-két hatástalanított, vaktöltények működtetésére alkalmas géppisztolyt. B. Gyula egy Scorpiót és egy Skodát alakított vissza - M. Péter szakmai tanácsai alapján - éles lőfegyverré, és társa utasítására hangtompítókat is készített hozzájuk. Az évben szintén Révkomáromban ezer darab töltényt vettek a visszaélesített fegyverekhez, hogy gazdag cigány embereket raboljanak ki és öljenek meg.

Hamis amerikai iratot gyártottak Claude Bukovski nevére M. Péter fotójával, egy 150 millió dolláros amerikai alapítvány nevében azzal, hogy uzsoramentes kölcsönt nyújtson szegény sorsú cigány embereknek. A fedőtörténettel cigány érdekvédelmi képviselők bizalmába férkőzve választották ki a gazdag cigány célpontjaikat. A rablógyilkossághoz parókát, esőkabátot és gumikesztyűt is vásároltak. Az első két kiszemelt célpontjukról lemondtak, mert az egyik közelében egy rendőr lakott, végül egy cigányvajdát szemeltek ki.

Tízmilliókra számítottak, a fegyverekkel akarták kényszeríteni áldozatukat, hogy adja át értékeit, majd tervük szerint kivégezték és a lakással együtt felgyújtották volna. A rablógyilkosságra készülve indultak 2015. november 21-én, gépkocsival a fegyverek és hangtompítók kipróbálására egy Budaörs környéki erdőbe, amikor a Terrorelhárítási Központ (TEK) felszámoló egysége elfogta őket.

A vádiratból kiderült: M. Péter 2010-2015 között, részben a börtönben írt „A következő forradalom elméleti alapjai” című dolgozatában felvetette a balliberális nézetek terjesztőinek likvidálását, valamint azt, hogy az intelligenciahányados alapján kasztráltatni kellene egyeseket.

(Fotó: Magyar Idők)

További friss információk
Négyszer is előkerült a „családipótlék-gyártó műszer” Szekszárdon
Célzott lövésekkel tették mozgásképtelenné a fegyveres szökevényt - életveszélyes sérüléseket szenvedett
Elfogták a budapesti drogterjesztő bűnszervezet irányítóit
60 ezer adag kábítószer, 14 gyanúsított
„Itt nincs igazság!”- felháborodtak az időseket terrorizáló cigánybűnözők az ítéleten
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat