Ma: 2018.06.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Ki akarta rabolni a benzinkutat
police.hu 2017.10.07. 8:36:00

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a Győri Rendőrkapitányság egy 29 éves gyarmati férfival szemben, aki ki akarta rabolni egy Győr környéki település töltőállomását.A rendőrségre 2017. május 29-én, 23 óra 29 perckor érkezett a bejelentés arról, hogy egy Győr környéki település benzinkútját egy férfi - feltehetően gáz-riasztó fegyverrel - ki akarta rabolni. Miután a benzinkutas nem adta át a követelt pénzt, a rabló kétszer a levegőbe lőtt, majd gépkocsijával elmenekült a helyszínről. Az egyik dolgozó értesítette a rendőröket és közben a saját gépjárművével követte az elkövetőt. 

A kútkezelő elmondása alapján a rendőrjárőrök a 83-as főúton megtalálták a keresett gépjárművet, majd megpróbálták megkülönböztető hang- és fényjelzésekkel megállítani a sofőrt, aki azonban továbbmenekült. Rövid követés után a járőrök a 83-as számú főút győri bevezető szakaszán megállították és elfogták a menekülő férfit. 

 A rendőrök a 29 éves gyarmati lakost a Győri Rendőrkapitányságra előállították és fegyveresen elkövetett rablás kísérletének bűntette miatt - őrizetbe vétele mellett - kihallgatták. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Mivel a gyanúsított menekülése közben a közlekedési szabályokat megszegte, illetve a megállítását megkísérlő rendőrautót több esetben - az abban ülő rendőrök testi épségét veszélyeztető módon - fékezésre és irányváltoztatásra kényszerítette, ezért a férfit közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőri intézkedés alkalmával az elkövetővel szemben ittasság gyanúja merült fel, ezért tőle vérmintát vettek. A későbbi orvosszakértői vélemény alapján a férfi ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt újabb eljárás indult.

A Győri Rendőrkapitányság a férfival szemben folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

További friss információk
Privatkopo.hu nyári szünet: 2018. június 25-től szeptember 02-ig
Újabb olvasói levél: „Lapiséknak az értékes ingatlanok kellettek, nem a törlesztőrészletek”
Félmillió forint értékben loptak kozmetikai termékeket a munkahelyükről
Olvasó: Lapis Andrásék pókhálóként működő szervezete az egész országot behálózta - a CIB Banktól is „megszöktettek” legalább 150 fedezeti ingatlant
Kerecsenden terjesztették a kábítószert a cigányok
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat