Ma: 2019.10.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Hat év börtönbüntetésre ítélték a drogkereskedőt - Hollandiából csempészte a „cuccot”
Privatkopo.hu 2019.05.17. 8:29:00

Hat év börtönbüntetést szabott ki a Gyulai Törvényszék tegnap arra a férfira, aki az elmúlt két évben ötször is elutazott Amszterdamba kábítószerért, amit azután Békéscsabán értékesített.Az ítéleti tényállás szerint a férfi egy üzenetküldő alkalmazás segítségével került kapcsolatba egy Hollandiában élő személlyel, akihez 2017 decembere és 2018 áprilisa között ötször is elutazott; tőle amfetamint, kokaint, marihuánát, MDMA tartalmú tablettákat és LSD bélyegeket vásárolt, majd azokat Magyarországra hozta.

A férfi a kábítószert ezután szegedi lakóhelyén, illetve békéscsabai tartózkodási helyén tárolta, és amellett, hogy azt maga is fogyasztotta, nagyobb részben pénzért értékesítette.

A nyomozás során feltárt adatok szerint a férfinek egy fodrászüzlet tulajdonosa azonban nem készpénzt fizetett a kábítószerért, hanem szolárium használatot biztosított az amfetaminért cserébe. A férfi által használt békéscsabai és szegedi ingatlanokban a házkutatás során jelentős mennyiségű kábítószert és az értékesítésükhöz használt növényőrlőt, valamint digitális mérleget találtak a nyomozók, amit tőle lefoglaltak.

A Békés Megyei Főügyészség 2019. április 10-én emelt vádat az ügyben, és egy hónappal később a Gyulai Törvényszék előkészítő ülésen mondta ki bűnösnek a cselekményét beismerő férfit jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettében.

A bíróság a főügyészség által megtett mértékes indítvánnyal egyezően, 6 év börtönbüntetésre ítélte a férfit, szintén 6 évre a közügyek gyakorlásától eltiltotta, és a kábítószer-kereskedelem során szerzett 63 500 forintot tőle elkobozta.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Idős asszonyt fosztott ki a cigány - más is van a rovásán
Szakmai gyakorlatra vitte nevelt lányát egy salgótarjáni betörő
Úgy szárították a marihuánát, mint a ruhát - letartóztatásban anya és lánya
Csupán öt év börtönbüntetésre ítéltek egy brutális rabszolgatartót
Bordélyházat számolt fel a rendőrség Mosonmagyaróváron
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat