Ma: 2020.02.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
„Ne ordíts, fogd be a pofád, mert agyonütlek!” - tette egyértelművé szándékát a gyáli rabló
Privatkopo.hu 2020.01.11. 7:30:00

Beismerte a rablótámadást az a páros, akiket három napon belül elfogtak a dabasi rendőrök. Áldozatuk egy 80 éves bácsi.A nyomozás jelenlegi adatai szerint 2020. január 6-án, este két símaszkos ember csöngetett be egy gyáli házba. Az ajtót nyitó idős férfit fellökték, egyikük egy feszítővassal és a „Ne ordíts, fogd be a pofád, mert agyonütlek!” felszólítással tette egyértelművé, hogy megtorolja a segítségkérés kísérletét is.

Míg a támadó sakkban tartotta a sértettet, társa összeszedte a lakásban talált pénzt és arany ékszereket, majd mindketten elmenekültek a helyszínről. A 80 éves férfi a támadás következtében könnyű sérülést szenvedett.

A sértett által elmondott, a tettesekre és a támadás körülményeire vonatkozó információ elegendő kiindulópontot adott a rendőröknek. Az is fontos adat volt, hogy az idős ember említést tett két nőről, akikkel a közelmúltban ismerkedett meg. A nők takarítást vállaltak volna nála, illetve albérletet szerettek volna, ám a férfi nem állt kötélnek. Több alkalommal felkeresték, hogy a bizalmába férkőzzenek és megismerjék életkörülményeit.

A rendőrök mindkét nőt annak ellenére azonosították rövid idő alatt, hogy csak beceneveket, telefonszámokat, és mint kiderült, egy nem létező lakcímet találtak egy cetlire írva, majd újabb információkhoz jutva tovább bővítették a lehetséges elkövetői kört.

Miután a környéken elterjedt, hogy a rendőrök közel járnak a tettesekhez, a zsákmány egy részét is megtalálták egy gyáli ház udvarán tárolt kerékpár gumiabroncsába rejtve és nejlonzacskóba csomagolva, 2020. január 9-én feladta magát a gyáli illetőségű, 23 éves B. Krisztián, és a szintén gyáli, 24 éves J. Mónika Tímea. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A Dabasi Rendőrkapitányság rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette őket, majd a bíróság 2020. január 10-én döntött a letartóztatásukról.

További friss információk
Hat év fegyházbüntetésre ítélték a buszsofőr kirablóját
Drogterjesztőket vettek őrizetbe Somogy megyében
Karóval a kezükben hőbörögtek a „navajonkik” Ózdon
18 év fegyházbüntetésre ítélték a két újszülöttjét megfojtó 24 éves szörnyeteget
Félrelépett az asszony, megkötözte a férj
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat