Ma: 2020.08.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Cegléd: közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése miatt elmarasztalta a bíróság a korábban a „felcsúti csüngőhasút” levágó jobbikos önkormányzati képviselőt - ő az ellenzék által támogatott polgármester-jelölt legharcosabb segítője
Privatkopo.hu 2019.09.13. 7:28:00

2019. július végén jelentette be Dr. Csáky András, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet patológiai osztályának főorvosa, hogy függetlenként jelöltetni kívánja magát Cegléd város polgármesteri tisztségére. A 65 éves patológus közleményében leszögezte: „egyetlen párt és csoportosulás jelölését nem kérem, de támogatásukat megköszönöm”. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, az egykori MDF-es országgyűlési képviselő a közelmúltban már a Czigle Polgári Érdekvédelmi Egyesület (amelyben gyakorlatilag az összes ellenzéki párt helyi vezetője megtalálható) alapítóival, valamint Horváth Gábor jobbikos önkormányzati képviselővel közös fotókon volt látható a közösségi média különböző oldalain. Természetesen a függetlenség jegyében.Dr. Csáky András 1990 és 1998 között képviselőként tevékenykedett Cegléd város önkormányzatában, amelybe a Magyar Demokrata Fórum (MDF) jelöltjeként választották.

1998-ban ugyancsak az MDF jelöltjeként indult az országgyűlési képviselő választáson - a Fidesz nem indított ellene jelöltet -, amelyet meg is nyert a körzetében. A 2002-es parlamenti választáson az MDF-Fidesz közös jelöltjeként szállt ringbe, és győzedelmeskedett a második fordulóban. 2006-ban már ismét az MDF önálló jelöltjeként mérette meg magát, de a második forduló előtt visszalépett, szabad döntést ajánlva a szavazóinak a Fidesz és az MSZP között, végül az akkor szocialista Dr. Czinege Imre került az országgyűlésbe - de az MDF listájáról Dr. Csáky is mandátumhoz jutott.

2009-ben kilépett az MDF-ből és annak tízfős parlamenti képviselőcsoportjából, amely így - a szükséges minimális létszám hiányában - megszűnt, és munkáját a ciklus utolsó esztendejében függetlenként végezte.

A 2014. évi önkormányzati választáson egy helyi, magát politikamentesnek valló szervezet, a Ceglédért Független Egyesület színeiben, az LMP támogatásával indult polgármester-jelöltként, és végzett a harmadik helyen.

Egy megölt disznóval azonosította a miniszterelnököt, akit „felcsúti csüngőhasúnak” nevezett

A Czigle Polgári Érdekvédelmi Egyesület szellemi vezéreként, az úgynevezett ellenzéki összefogás motorjaként emlegetik Cegléden a Jobbik helyi képviselőjét, Horváth Gábor Ferencet, aki a leghangosabb, legaktívabb támogatója Dr. Csákynak.

Horváthot ellentmondásos személyiségnek tartják a városban, néhány éve radikális nézeteivel tűnt fel, korábban a Magyar Gárda tagja volt (a szervezetet a bíróság 2007-ben feloszlatta), egy ideig Volner János volt jobbikos országgyűlési képviselő, alelnök és frakcióvezető jobb kezeként emlegették.

 
A fotó bal oldalán, piros overálban Horváth Gábor Ferenc

A férfi 2018 februárjában azzal került az országos média érdeklődésének középpontjába, hogy olyan képet posztolt a Facebook-oldalára, amelyen barátaival egy leölt disznó fölött vigyorogtak jókedvűen, a lepörzsölt állat testébe pedig a „Victor” feliratot karcolták. Amennyiben ennyiből nem lenne egyértelmű, kinek szánták a jópofának gondolt üzenetet, Horváth a kép alá írta: „Levágtuk a felcsúti csüngőhasút! Egyszer mindenkire sor kerül. Üzenjük erdélyi testvéreinknek Ceglédről, hogy ma Ő volt a Soros!

Autókat szerel, de bevételei nincsenek - „mindent bevall, és nem hazudik”

Lapunk információja szerint Horváth autószerelő végzettséggel rendelkezik, hosszú évek óta autószerelő műhelyt üzemeltet Cegléden, ám gazdasági társaság sem a lakcímére, sem a műhely címére nincs bejegyezve, az elmúlt években leadott képviselői vagyonnyilatkozatai alapján gazdasági társaságban tisztséggel vagy érdekeltséggel nem rendelkezett/nem rendelkezik, e tevékenységével összefüggésben helyi adót nem fizetett/nem fizet. Azonban, aki ismeri, tudja, hogy hozzá kell vinni a javításra szoruló az autókat.

A jobbikos képviselő 2018. november közepe óta kisadózó egyéni vállalkozóként „PR, kommunikáció” tevékenységet végez. Így vett fel 2018-ban 470 ezer forint megbízási díjat, amelynek forrásaként „választókerületi munka segítése, oknyomozói feladatok ellátása a Pest megyei 12-es egyéni választókörzetben, Volner János országgyűlési képviselő - Országgyűlés Hivatala” tevékenység végzését nevezte meg vagyonnyilatkozatában.

Horváth Gábor Ferenc a helyi önkormányzati képviselői vagyonnyilatkozatai alapján sem 2015-ben, sem 2016-ban, sem 2017-ben nem rendelkezett munkahellyel és jövedelemmel, míg 2018-ban csupán az előbb említett, Volner János választókerületi munkájának segítéséért kapott 470 ezer forint megbízási díjat könyvelhette el bevételként. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a 2016. és 2017. évi vagyonbevallásában „pénzintézettel szembeni tartozásként (hitel, kölcsön)” feltüntetett 10 millió forintot, amely a 2018. évben 8 millió 700 ezer forintra - azaz 1 millió 300 ezer forinttal - csökkent.

Kérdés: miből törlesztett Horváth ekkora összeget, ha sem munkahellyel, sem jövedelemmel nem rendelkezett? Egyáltalán: miből élt/él a jobbikos képviselő?

A férfi egyébként is zavarosnak tűnő anyagi helyzetét még inkább kuszává teszi, hogy a Facebook tanúsága szerint többször fotóztatta magát márkás autókkal, motorokkal, lóval, azt a téves látszatot keltve, mintha azok a tulajdonát képeznék, noha valójában egy 2017 őszén vásárolt Chevrolet Matiz személygépkocsin kívül más gépjármű nem szerepel a nevén. Úgy tűnik, Horváth szeret villogni, feltűnést kelteni.

A Facebookon hencegett: vendégmunkásokat igazoltatott - bírósági ügy lett belőle

Ezt erősíti az is, hogy május végén egy videofelvételt tett közzé a közösségi oldalán (a bejegyzést azóta már törölte) a következő szöveggel: „Tudjátok-e, hogy az ugyerben indiai (nem keresztény) migránsokat alkalmaznak a tehenészetnél azok helyett, akik a közmunka programból is kiszorultak? Így veri át a Fidesz a romákat és azokat az alacsonyan képzetteket, akiket migránsokkal pótolnak.” A közzétett felvételen az látható, hogy Horváth - vélhetően hatósági személy látszatát keltve - igazoltat három, Indiából érkezett vendégmunkást. Itt szükséges megjegyezni: az önkormányzati képviselő nem minősül hivatalos személynek, személyi okmányok ellenőrzésére nem jogosult. A Privatkopo.hu információja szerint az ügyben eljárást folytatott a Monori Rendőrkapitányság, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy a témában a Ceglédi Járásbíróság jogosult nyilatkozat tételére, mivel az előkészítő szabálysértési eljárás befejeződött.

A Ceglédi Járásbíróság a bűnügyi portál megkeresésére a következőket közölte.

A Ceglédi Járásbíróság a közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése szabálysértés miatt H. G. F. eljárás alá vont személlyel szemben 2019. augusztus hó 9. napján - tárgyaláson kívül - megállapította, hogy eljárás alá vont személy elkövette a közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése szabálysértést. Ezért őt a bíróság figyelmeztetésben részesítette.

H. G. F. eljárás alá vont személy 2019. május hó 28. napján 19 óra körüli időben, Cegléd külterületén, a Pesti úton az út mellett gyalogosan közlekedő három személyt irataik, tartózkodási engedélyük átadására szólította fel, anélkül, hogy erre jogszabály feljogosítaná.

Az ügyben a Ceglédi Rendőrkapitányság által bejelentett elfogultság miatt a Monori Rendőrkapitányság folytatta le az előkészítő szabálysértési eljárást.

A bíróság a rendelkezésére álló iratok alapján, meghallgatás nélkül, kizárólag az előkészítő eljárás iratai, és az előkészítő eljárásról szóló jelentés alapján hozta meg határozatát.

A bíróság a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként értékelte, hogy az eljárás alá vont személyt a szabálysértés elkövetését megelőző két éven belül szabálysértés miatt nem vonták felelősségre.

A végzés jogerős.”

Mit szólna ehhez Antall József?

„Ha körülnézünk a világban, mindenhol a békétlenséget, az acsarkodást tapasztaljuk. Az Antall József által hirdetett értékelvű politizálást az érdekelvű politizálás váltotta fel. Meggyőződésem, ez nem vezet sehová” - nyilatkozta - egyebek mellett - Dr. Csáky András 2014 decemberében a Ma.hu portálnak.

Függetlenség... (középen Dr. Csáky Andás, mögötte, a bal oldalon a jobbikos Horváth)

Adódik a kérdés: a - finoman fogalmazva - vegyes megítélésű Horváth Gábor Ferenccel, valamint az ellenzék (Jobbik, MSZP, DK, Momentum, LMP) helyi meghatározó alakjait tömörítő Czigle Polgári Érdekvédelmi Egyesülettel - amelynek listáját Dr. Czinege Imre, a Demokratikus Koalíció helyi politikusa vezeti - történt „összeborulást” vajon melyik politikai kategóriába sorolná a főorvos úr: az értékelvűbe vagy az érdekelvűbe? És mit szólna mindehhez - ha élne - a néhai miniszterelnök, Antall József, akinek emlékét negyedszázada minden évben rendezvényekkel őrzi Dr. Csáky András?

Alighanem szóhoz sem jutna.

(folytatjuk)

 

További friss információk
Bántalmazta, fenyegette édesanyját, mert nem kapott pénzt tőle
Pénzváltás ürügyével rabolt ki egy 15 éves fiút
Életét vesztette a kórházban a pécsváradi nő, akit a férje fojtogatott - az elkövetőt letartóztatták
Vascsővel bántalmazta és forró vízzel leöntötte édesanyját
„Megölöm a családom”: késsel támadt anyja élettársára, de végül saját magát sebesítette meg egy 41 éves férfi
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat