Ma: 2020.06.01.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Addig ütötték vascsővel a 87 éves asszonyt, amíg lélegzett - néhány tízezer forintért öltek a cigányok
boon.hu 2018.09.19. 19:01:00

A Miskolci Törvényszéken előkészítő ülést tartott kedden, délelőtt dr. Feledi Tamás a nyéstai emberölésként elhíresült ügy öt vádlottjának. A július 1-től megváltozott Büntetőeljárási Törvény lehetőséget teremt arra, hogy a tárgyalások kitűzése előtt egy előkészítő ülést tartsanak, itt pedig a vádlottak beismerő vallomást tehetnek, amely lehetőséget teremt arra, hogy a hosszadalmas eljárás helyett gyorsan pontot tegyenek az ügy végére, és akár rögtön az előkészítő ülésen ítéletet hozzon a bíróság.Ez a lehetőség most a nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt három férfi és két nő számára is adott volt, azonban nem csak beismerő vallomást nem tettek, de vallomást sem. Ami persze abból a szempontból nem meglepő, hogy a védekezésüket láthatóan arra próbálják majd felépíteni a tárgyalások során, hogy nem ők követték el a bűncselekményt. Legalábbis ez sejthető abból, hogy összesen 12 tanú beidézését kérték a törvényszéktől, akik reményeik szerint alibit biztosítanak számukra, azaz arról nyilatkoznak, hogy az emberölés időpontjában máshol voltak.

Az előkészítő ülésre vezetőszáron, két csoportban érkeztek a vádlottak. Az elsőrendű, L. M. ugyanis egy másik ügyből kifolyólag tölti szabadságvesztését, míg a társaság másik négy tagja előzetes letartóztatásban van. A folyosón persze családtagok várakoztak. Dr. Feledi Tamás tájékoztatása után dr. Zelenáné dr. Rácz Gabriella ügyész ismertette a vádat, mely szerint az ötödrendű vádlott, M. K. elpanaszolta a többieknek, hogy, ha nem sikerült ételt vennie a gyerekeknek, akkor a gyámhivatal elveszi tőle őket. Megemlítette, hogy ismer egy idős nőt Nyéstán, aki mindig tart otthon pénzt, azt is tudja, hol, meg lehetne tőle szerezni. A három férfi és a két nő megbeszélte, hogy elmennek az idős nőhöz, betörnek hozzá, és, ha kell, bántalmazzák, vagy meg is ölik.

Magukhoz vettek egy vascsövet és zoknit, illetve kesztyűt, majd Abaújszolnokról egy földúton átsétáltak Nyéstára, a kerten keresztül mentek be a 87 éves nő portájára. A két nő kint maradt, majd a harmadrendű vádlott berúgta az ajtót és bementek a nyári konyhába, ahol az idős nő aludt. Felébredt a zajra, ezért a másodrendű vádlott R. B. a vascsővel - a kezére zoknit húzva -, míg a harmadrendű G. Zs. puszta kézzel azonnal nekiesett, és addig verték, amíg lélegzett. A számos sérülés közül az arckoponyát ért sérülések az élettel összeegyeztethetetlenek voltak, fizikailag és lelkileg is az átlagost jóval meghaladó gyötrelmet okoztak a nőnek halála előtt. Ezt követően átkutatták a lakást, vélhetően több tízezer forintot vettek magukhoz és élelmiszereket, majd ugyanazon az úton hazamentek, de ott felejtették a vascsövet, amiért visszamentek. A vascsövet egy lakatlan ház kútjába dobták, a ruháikat pedig elégették.

A vádismertetés után egyenként nyilatkoztatták a vádlottakat arról, hogy beismerik-e a terhükre rótt cselekményt, illetve, hogy tesznek-e vallomást, de a bíró kérdéseire tíz nem érkezett válaszként. Ezt követően a vádlottak konzultálhattak védőikkel, majd elő kellett terjeszteniük az indítványukat a védekezéshez, amelynek során összesen 12 tanút neveztek meg, akinek a meghallgatását kérik.

A büntetőper tárgyalása október 30-án folytatódik.
További friss információk
Csak a szokásos: csoportosan raboltak a tizenéves „navajonkik”
Kokainbuli közben csaptak le dílerekre a terrorelhárítók Budapesten
Terézvárosban fogtak el két kábítószer-kereskedőt - még aznap horogra akadtak a hierarchiában felettük álló dílerek is
Gázsprayre volt szüksége a rabláshoz a pesterzsébeti cigánynak
Gondatlan emberölés: áramütés okozta az 1 éves gyermek halálát
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat