Ma: 2019.05.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Vádemelés várható a pénzmosó banda ügyében
Privatkopo.hu 2019.02.28. 7:49:00

A budapesti nyomozók befejezték annak a három férfinak az ügyét, akik feltörték több, egymással üzleti kapcsolatban álló külföldi cég elektronikus levelezését.A nyomozás adatai szerint egy 32 éves és egy 36 éves szokolyai férfi, valamint társuk, a 36 éves budapesti D. János 2015. november 18. és 2015. december 22. között három gazdasági társaságot és egy magánszemélyt tévesztett meg olyan módon, hogy feltörték az egymással üzleti kapcsolatban álló cégek elektronikus levelezését.

Ezek után magukat partnerként kiadva küldtek egy hamis e-mailt, amelyben jelezték, hogy a további fizetési kötelezettségeiket az általuk megadott bankszámlaszámra utalják. A számlaszám egy magyar gazdasági társasághoz tartozott és az átutalásokat követően az elkövetők az összeg egy részét készpénzben felvették, a másik részét pedig tovább utalták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói 2016. október 18-án D. Jánost és társait - többek között - pénzmosás, valamint közokirat-hamisítás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A három férfi a bűncselekmények során több mint 710 millió forinthoz jutott hozzá, amelyből a nyomozók közel 520 millió forintot lefoglaltak.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.

További friss információk
Nyolc év börtönbüntetésre ítélték a Pécsi Tudományegyetem volt gazdasági igazgatóját
Pénzért törölt adótartozásokat a NAV volt főosztályvezető-helyettese
Fiktív reklámszerződésekkel 11 milliárd forintot nyúlt le a céghálózatot működtető bűnszervezet
Az előlegeket felvette, a lakásfelújítások elmaradtak
Sportfogadáson bukta el a bűncselekményből származó százezreket, majd feladta magát a rendőrségen
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat