Ma: 2019.01.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
200 milliós pénzmosás nyomozását zárták le
HP 2018.06.19. 9:51:00

Vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást a fővárosi rendőrök egy nyolcfős társaság tagjaival szemben, akik különféle, csalásból származó összegeket fogadtak, majd felvettek, vagy továbbutaltak bankszámlájukról.A nyomozás adatai szerint egy 31 éves nigériai férfi és hét társa bankszámlákat nyitott több különböző banknál - a saját nevükre -, majd 2016 márciusa és szeptembere között a számláikon különböző, csalásból származó összegeket fogadtak, a csalásokkal legalább 24 külföldi gazdasági társaságot károsítottak meg.

Ezt követően a beérkezett összegeket egymás között továbbutalták, vagy készpénzben felvették és átadták a nigériai bandavezérnek. Az elkövetők által okozott kár meghaladja a 200 millió forintot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályának nyomozói az eljárás során a bűncselekményekből származó pénzből mintegy 50 millió forintot tudtak lefoglalni.

A rendőrök a három nő, valamint az öt férfi ellen pénzmosás bűntett miatt folytatott nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.

További friss információk
Kommandósok is részt vettek az adócsaló bűnszervezet felszámolásában
Ritka eset: egy bűnözőnek nem sikerült mobiltelefont csempésztetni a börtönbe
Kósa Lajos üzleti érzékével megáldott férfit húzott le egy szélhámos nő
Átragasztotta a százezer forintos kávéfőző vonalkódját egy pillanathedonista
Legalja: magyar katonák tízmilliókkal károsították meg bajtársaikat
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat