Ma: 2018.05.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Nem mind arany, ami fénylik: előzetes letartóztatásban a csaló nők
police.hu 2018.05.07. 18:14:00

Csalás és kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság egy 30 éves és egy 48 éves sajószentpéteri nővel szemben.A gyanúsítottak Encsen, 2018. május 3-án, a délelőtti órákban egy, a háza előtt üldögélő 86 éves asszonyhoz léptek és függönyt kínáltak eladásra. Beszélgetés közben a két fiatalabb nő aranynak látszó ékszereket is felajánlott az idősebbnek, aki a 100 000 forintért kínált láncot 65 000 forintért meg is vásárolta.

Mindeközben az egyik eladó felhívta az ismerősét, akivel hangosan arról beszélgettek, hogy nagyon olcsón, árun alul adta el a láncot, ezért a telefon másik végén lévő személy nagyon ingerült lett. Ezzel azt a látszatot keltették a vásárlóban, hogy milyen remek üzletet kötött. Ehhez kapcsolódóan újabb aranynak tűnő ékszert kínáltak fel a sértettnek, aki elmondta, hogy nem kell már több, hiszen van neki több is.

A korábban kialkudott vételár átadása és az idős nő ékszereinek megtekintése miatt mindhárman bementek a lakásba. Itt a két eladó az eléjük tárt ékszerekből elvett kettőt, majd sietősen elmenekült a helyszínről.

A bejelentést követően a nyomozók rövid idő alatt azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőket.

A bűnügyi őrizetbe vett gyanúsítottakkal szemben az Encsi Rendőrkapitányság előterjesztést tett az ügyészségen előzetes letartóztatásuk indítványozására, amit a bíróság 2018. május 6-án elrendelt.

További friss információk
Börtön járt az áfa nélkül értékesített cukorért
850 milliós költségvetési csalást követett el egy bűnszervezet - A gyanúsítottak között van egy tatabányai ügyvéd is
Megkezdődött Galambos Lajos és felesége büntetőpere
Börtönőrt akart megvesztegetni egy fogvatartott
Több mint 17 millió forintos vesztegetés elfogadásával vádolnak egy felszámolóbiztost
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat