Ma: 2019.06.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Visszaélt a webkincstári jelszóval - 2 millió forinttal károsította meg idős nagynénjét
Privatkopo.hu 2018.09.03. 8:41:00

Csalás miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség egy nővel szemben, aki visszaélt egy rokona webkincstári felhasználónevével és jelszavával. A bíróság a bűncselekmény elkövetését tagadó vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével járhat el.A vádirat szerint az elkövető arra vette rá 80 éves nagynénjét, hogy a Magyar Államkincstárnál értékpapírszámlát nyisson, amelyhez az általa megadott jelszóval és felhasználónévvel, interneten történő banki ügyintézésre alkalmas webkincstári hozzáférést is kapott.

A vádlott a webkincstári számlához tartozó felhasználónév és jelszó ismeretében 2016. év során, négy alkalommal, összesen csaknem kétmillió forintot utalt át a webkincstári számláról a saját banki folyószámlájára.

Az elkövetőt a bíróság közokirat-hamisítás bűntette miatt korábban már pénzbüntetésre ítélte amiatt, hogy a sértett lakásába hamis lakcímbejelentő lap benyújtásával jelentkezett be.

Az ügyészség most a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a bűncselekmény elkövetését tagadó vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével járjon el, és büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 1.914.200 forint vagyonelkobzásra ítélje. Erre azért van lehetőség, mert a július óta hatályos új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűncselekmény esetén a bíróság akár a bűncselekmény elkövetését tagadó elkövetővel szemben is a tárgyalás mellőzésével járjon el.

Amennyiben a járásbíróság helyt ad az ügyészség indítványának, a vádirat benyújtásától számított egy hónapon belül ügydöntő határozatot hozhat az ügyben.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat