Ma: 2020.08.30. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
„Trendi szórakozási lehetőség”: öt perc beszélgetés Vizoviczkivel két és fél millióért
mno.hu/Privatkopo.hu 2017.01.10. 9:43:00
Vizoviczki László a Fővárosi Törvényszéken arról beszélt maratoni monológja első napján, hogy annak idején puszta jelenlétéért százezres borravalókat fizettek a „VIP vendégek”, öt perc beszélgetésért pedig akár milliókat is. Szerinte az ügyészség nem ért a „trendi szórakoztatáshoz”, így nem is lehet bizonyítani a vádat. Mindeközben a belvárosban - elsősorban az V. és a VI. kerületben - ugyanaz látszik kialakulni, ami hosszú évekig Vizoviczki „szórakozóhelyeit” jellemezte: kábítószer, költségvetési csalás, prostitúció, vendégek megkárosítása, kétes hírű biztonsági személyzet, taxisbűnözők… És a legfontosabb kellékek, amelyek asszisztálnak a törvénysértésekhez: a „vak” rendőrség és a „világtalan” adóhivatal. Csupán a személyek és a helyszín változott. A bűnöző rendszer nem.

Vizoviczki László a közel 6 órás monológjában - egyebek mellett - azzal védekezett, hogy nem csak az alkalmazottak, de maga is kapott zsíros borravalókat az általa „VIP vendégeknek” nevezett személyektől, mi több, jelenléte a fogyasztást is serkentette. Állítása szerint…

„Volt olyan vendég, aki csak akkor költött el több százezer forintot, ha velem tölthetett el néhány percet, mert az nagy presztízst jelentett neki” - mesélte Vizoviczki, és felelevenített egy olyan esetet is, amikor egy Sz. Attila nevű férfi mintegy két és fél millió forint értékben rendelt pezsgőt, csak azért, hogy - kissé kínos ittassága ellenére - a klubtulajdonos beengedje a VIP-szekcióba, és ott szigorúan öt percet beszéljen vele a többi vendég szeme láttára.

Vizoviczki - anélkül, hogy elröhögte volna magát - közölte: megfordult a Bed Beach nevű szórakozóhelyen több olyan celeb, magas rangú politikus, sportoló, illetve más befolyásos ember, akik hajlandóak voltak csak azért milliókért fogyasztani, hogy pár percet vele tölthessenek.

„A vendégek szemében a legnagyobb érték egyértelműen az én jelenlétem volt” - szögezte le szerénytelenség nélkül a vállalkozó, aki szerint az egyszerű, mezei vendégek is jobban szórták a borravalót, ha látták őt. Hogy mindez mennyire így volt, annak kapcsán megjegyezte, miután őrizetbe vették, és „elkezdődött a lejáratása”, azonnal kiürültek a VIP-termek, mert megszűnt a személye jelentette presztízs, elillant a varázs…

A diszkómogul szerint egyébként kedvesen kísérgetni a gyakran részeg VIP vendégeket nem könnyű kenyérkereset, ezért úgy érzi, rá is szolgált a sokszázezres „jattokra”. „Sokkal jobban megdolgoztam a borravalóért, mint bármelyik pincér” - mondta, azt viszont visszautasította, hogy az alkalmazottak borravalójából egy forintot is eltett volna. Nem olyan ő. Dehogy.

„Trendi szórakozás”

 „A trendi szórakoztatás ismerete nélkül ezeket a folyamatokat nem lehet megérteni” - summázta Vizoviczki László, miért lát a vádhatóság bűncselekményt cégei pénzmozgásai mögé. Úgy vélte, egykori munkatársai azért vallottak rá terhelően, mert féltek, ha nem így tesznek, velük is úgy elbánnak majd, mint főnökükkel.

Vizoviczki azt mondta, a vendégeket is megdöbbentette a letartóztatása, és azt nem érti sok újságíró, hogy a róla szóló híreknél az olvasói érdeklődést nem a bűnözői mivolta, hanem a társadalom javára kifejtett áldozatos munkája miatt kialakult celeb státusza fokozza. „A kis médiumokat nem érdekli ez, csak az olvasottság” - fűzte hozzá, mielőtt hosszan sorolni kezdte volna jótékonykodásait.

Vizoviczki László újra nyomatékosította, csupán a bulvármédia kitalációja, hogy személyes kapcsolatban volt vezető kormánypárti politikusokkal, önkormányzati vezetőkkel.

Megszülettek az új Vizoviczkik

Amióta megszűnt a Hajógyári-szigeten a Vizoviczki által kínált, úgynevezett „trendi” szórakozási lehetőség, a kikapcsolódni kizárólag drogok használatával képes tömeg „behúzódott” a belvárosba - elsősorban az V. és a VI. kerületbe -, ahol napjainkban ugyanaz látszik kialakulni, ami hosszú évekig Vizoviczki „szórakozóhelyeit” jellemezte: kábítószer, költségvetési csalás, prostitúció, vendégek megkárosítása, kétes hírű biztonsági személyzet, taxisbűnözők… És a legfontosabb kellékek, amelyek asszisztálnak a törvénysértésekhez: a „vak” rendőrség és a „világtalan” adóhivatal. Csupán a személyek és a helyszín változott. A bűnöző rendszer nem.

Megszülettek az új Vizoviczkik: világhírű idegsebész csemetéi, kormánypárti politikus fiacskája, sztrárügyvéd kölyke...

(folytatjuk)

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat