Ma: 2020.07.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Visszaéléssel szerzett haszon: kommandósok vettek őrizetbe egy ügyvédet
MTI 2010.11.26. 7:39:00
Kommandósok segítségével vettek őrizetbe egy gyulai ügyvédet a Gyulai Nyomozó Ügyészség munkatársai szerdán - írta a Békés Megyei Hírlap.A lap információi szerint Sz. I. ügyvédet hivatásából folyó kötelességeinek megszegése és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe. Az újság megkeresésére Futó Sándor, a Békés Megyei Főügyészség sajtószóvivője azt közölte, hogy az ügyészség nyomozást folytat egy gyulai ügyvéd ellen haszonszerzés végett elkövetett ügyvédi visszaélés bűntette és bűnsegédként, büntető ügyben elkövetett hatósági eljárás akadályozásának bűntette miatt. A nyomozó ügyészség az ügyvédet őrizetbe vette, és kezdeményezni fogja előzetes letartóztatása elrendelését.

A büntető törvénykönyv az ügyvédi visszaélés tényállását így határozza meg: „Az ügyvéd, aki azért, hogy ügyfelének jogtalan hátrányt okozzon, hivatásából folyó kötelességét megszegi, bűntettet követ el. A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt haszonszerzés végett követik el”.

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat