Ma: 2020.01.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Quaestor-ügy: Tarsoly szabad, a tettes ismeretlen
Népszabadság/propeller.hu 2015.03.24. 8:31:00

Konkrét gyanúsított egyelőre sincs a Quaestor-ügyben, Tarsoly Csaba pedig továbbra is szabadlábon van. A Nemzeti Nyomozó Iroda ismeretlen tettes ellen indított nyomozást - csalás bűntettének gyanúja miatt - március 11-én.A Quaestor-ügyben Orbán Viktor egyelőre nem szólalt meg, miközben ezúttal 150 milliárdnyi fedezetlen kötvényről beszélnek. A kár tehát még nagyobb is lehet, mint a Buda-Cash Brókerház esetében, ahol azt találta mondani, hogy ha ő irányítaná az igazságszolgáltatást, „akkor kattanna a bilincs”. Bizonyára a véletlen műve lehet, hogy a kormányfő nyilatkozata után három nappal a cég több vezetőjét előbb őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

Tarsoly Csaba (fotónkon) nem tűnt el, hanem otthonában tartózkodik, és mindenben együttműködik a hatóságokkal - szögezte le az üzletember jogi képviselője, dr. Papp Gábor ügyvéd.

A Quaestor állítja, hogy a cégcsoportnak van elegendő vagyona ahhoz, hogy az ügyfeleket kártalanítsák. Amennyiben igaz, hogy a kibocsátott papíroknak nincs szabályos fedezete, de más formában helyt tudnak állni, az ügy megítélése egészen más lehet. Akár még az is elképzelhető, bár nem túl valószínű, hogy nincs helye nyomozásnak, hanem marad egy szabálytalan pénzügyi tranzakció.

További friss információk
Összedőlt az „unokázós” piramis
Több tízmilliós csalás gyanúja miatt letartóztattak egy ingatlanközvetítőt
Bűnügyi őrizetben az internetes csaló
Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség Gáspár Győzőre - van felfüggesztett szabadságvesztése is a „celebnek”
274 millió forint áfát csalt el a kecskeméti étolajos bűnszervezet
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat