Ma: 2019.08.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Quaestor-ügy: Tarsoly szabad, a tettes ismeretlen
Népszabadság/propeller.hu 2015.03.24. 8:31:00

Konkrét gyanúsított egyelőre sincs a Quaestor-ügyben, Tarsoly Csaba pedig továbbra is szabadlábon van. A Nemzeti Nyomozó Iroda ismeretlen tettes ellen indított nyomozást - csalás bűntettének gyanúja miatt - március 11-én.A Quaestor-ügyben Orbán Viktor egyelőre nem szólalt meg, miközben ezúttal 150 milliárdnyi fedezetlen kötvényről beszélnek. A kár tehát még nagyobb is lehet, mint a Buda-Cash Brókerház esetében, ahol azt találta mondani, hogy ha ő irányítaná az igazságszolgáltatást, „akkor kattanna a bilincs”. Bizonyára a véletlen műve lehet, hogy a kormányfő nyilatkozata után három nappal a cég több vezetőjét előbb őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

Tarsoly Csaba (fotónkon) nem tűnt el, hanem otthonában tartózkodik, és mindenben együttműködik a hatóságokkal - szögezte le az üzletember jogi képviselője, dr. Papp Gábor ügyvéd.

A Quaestor állítja, hogy a cégcsoportnak van elegendő vagyona ahhoz, hogy az ügyfeleket kártalanítsák. Amennyiben igaz, hogy a kibocsátott papíroknak nincs szabályos fedezete, de más formában helyt tudnak állni, az ügy megítélése egészen más lehet. Akár még az is elképzelhető, bár nem túl valószínű, hogy nincs helye nyomozásnak, hanem marad egy szabálytalan pénzügyi tranzakció.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat