Ma: 2020.01.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Társkereső oldalakon ismerkedve csapta be hiszékeny áldozatait a 45 éves férfi
HP 2017.05.19. 13:50:00

Üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat az ügyészség azzal a férfival szemben, aki társkereső oldalakon ismerkedett meg legalább nyolc nővel, majd becsapta és megkárosította őket.Nyolc nő esett áldozatául annak a 45 éves bugaci férfinak, aki 2014 februárja és 2016 augusztusa között internetes társkereső oldalakon ismerkedett meg - főként Kecskemét környéki - nőkkel, majd tőlük különböző kitalált történetekkel több százezer, de volt, hogy több millió forintot csalt ki. A férfi az áldozataitól megszerzett pénzeket rendszeres jövedelmi forrásnak tekintette és felélte.

A csalónak munkája, jövedelme nem volt, a csalárd módon megszerzett pénzek visszafizetésére lehetősége sem lett volna, de az egyébként sem állt szándékában. Több olyan áldozata is volt, akikkel személyesen soha nem találkozott. Egy szolnoki áldozatával mintegy négy évig állt kapcsolatban a vádlott, úgy, hogy csak telefonon és interneten tartották a kapcsolatot. Dacára a személyes ismeretség hiányának, számos alkalommal eredményesen kért kölcsön a nőtől kisebb-nagyobb összegeket különféle ürüggyel. Volt, amikor azt állította, hogy cége eladásakor nem kapta meg a vételárat, máskor az volt a magyarázata, hogy az adóhatóság rátette az inkasszót a bankban lévő 23 millió forintjára, pedig arra nagy szüksége lenne, de még az is előfordult, hogy gyermeke műtétjére kért és kapott kölcsön. A sértett 59 alkalommal, összesen 6,3 millió forintot fizetett be, illetve utalt át a csaló bankszámlájára, és a folyamatos ígérgetés ellenére a pénzt nem kapta vissza azóta sem.

Lajosmizsei áldozatával létesített kapcsolatának öt hónapja alatt a férfi több mint egymillió forintot szerzett meg, hol adótartozásra, hol ügyvédre hivatkozva. A nő bizalmába férkőzve még arra is rávette őt, hogy gyorskölcsönt vegyen fel és annak összegét adja át neki, azzal, hogy ő majd a részleteket törleszteni fogja. Ez utóbbi azonban szintén csak ígéret maradt és a sértett kénytelen fizetni a havi részleteket.

A csaló a lebukását megelőző utolsó alkalommal, 2016 nyarán magánpraxist folytató belgyógyásznak adta ki magát és arra hivatkozva, hogy ezzel kapcsolatban megbírságolták, 250 ezer forintot kért előző nap megismert áldozatától. Mivel a nő csak 200 ezer forintot tudott neki átadni, odaadta a vádlottnak a bankkártyáját is, hogy a hiányzó 50 ezer forintot levegye. Megtetszett azonban a férfinek a nő laptopja is, és azt is kicsalta tőle azzal az ígérettel, hogy két napon belül a pénzzel együtt visszaadja. A csaló a laptop és a bankkártya felhasználásával a sértett tudta nélkül interneten mobiltelefonokat is vásárolt több mint 500 ezer forint értékben, így egy nap alatt összesen mintegy 800 ezer forint kárt okozott a nőnek.

Az ügyészség a férfit többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja, amely miatt a bűnhalmazatra figyelemmel akár 12 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetést indítványozott és azt, hogy a korábbi két, felfüggesztett börtönbüntetésének utólagos végrehajtását is rendelje el a bíróság.

A büntetett előéletű férfi jelenleg is előzetes letartóztatásban van, ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Olaszországban fogták el a nigériai pénzmosót
Megerősítette a legfőbb ügyész: nyomoznak a milliárdos egészségügyi kartell ügyében
Intim fotókkal csaltak ki több millió forintot egy mosonmagyaróvári nőtől
„Unokázós” csalókat fogtak el Heves megyében
Börtönből csapott be tizenhárom embert, több mint 2 millió forintot kaszált
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat