Ma: 2020.06.04. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
A bíróság letartóztatásba helyezte a nem létező szájmaszkokkal „üzletelő” csalókat
Privatkopo.hu 2020.04.04. 10:27:00

A Pécsi Járási Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak a két gyanúsítottnak a letartóztatását, akik nem létező szájmaszkokkal „üzleteltek”.A megalapozott gyanú szerint a budapesti pár jogosulatlanul belépett egy számukra ismeretlen személy e-mail fiókjába, majd a jelszót megváltoztatva felhasználták az e-mail fiókot bűncselekmények elkövetéséhez.

A gyanúsítottak az email fiókkal  regisztráltak egy internetes portálon, és a járványügyi helyzetet kihasználva légzésvédő maszkokat hirdettek.

A elkövetők a szájmaszkokkal nem rendelkeztek, céljuk a valótlan tartalmú hirdetésekkel az volt, hogy a koronavírus miatti vészhelyzetet kihasználva a hirdetésre jelentkező személyek által átutalt vételárat jogtalanul, rendszeres haszonszerzésre törekedve megszerezzék, és ezáltal a sértetteknek kárt okozzanak.

A gyanúsítottak a hirdetésre jelentkező személyeknek megadták bankszámláikat, ahova a sértettek a pénzt átutalták.

A hirdetésre az ország különböző területéről jelentkeztek. A  nyomozás jelenlegi állása szerint 6 sértettnek összesen 850 000 forint kárt okoztak.

A gyanúsítottak cselekménye többrendbeli csalás és információs rendszer megsértése bűntettének a megállapítására alkalmas.

A bíróság a gyanúsítottak letartóztatását 1 hónap időtartamra elrendelte az ügyészi indítványnak megfelelően mivel fennáll a bűnismétlés veszélye, és tartani lehet attól, hogy a bizonyítást meghiúsítanák, megnehezítenék.

További friss információk
Súlyosabb büntetést indítványozott az ügyészség az adócsalóknak
Börtönből követett el telefonos csalásokat egy „uncsizó” rab
Ügyvédi segítséggel semmizték ki az idős jánoshalmai férfit
Bűnügyi őrizetben az „unokázós” csalók: egy 16 és egy 19 éves lány, valamint 20 éves barátjuk 9 millió forintot csalt ki egy 73 éves asszonytól
Bűnszervezetben működő csalókra csaptak le a rendőrök - hat elkövetőt letartóztatásba helyezett a bíróság
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat