Ma: 2020.11.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Sikkasztás miatt letartóztatását indítványozták a milliárdos üzletembert hónapokig fogva tartó és bántalmazó bűnbanda egyik tagjának - társai még vígan élik világukat
Privatkopo.hu 2020.10.22. 11:41:00

A Gödöllői Járási Ügyészség indítványozta egy férfi letartóztatását, aki visszaélve a neki adott meghatalmazással, tízmillió forintot sikkasztott el. Egy független írásszakértő a közelmúltban megvizsgálta az azóta már elhunyt meghatalmazó dokumentumon található aláírását, és megállapította, hogy az nagy valószínűséggel hamisított.Az előzményekről itt olvashat:

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=makaibanda&MN=Joghalo&LN=Hungarian

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=meszarosfolytatas&MN=Joghalo&LN=Hungarian

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=egymilliardosfurcsahalala&MN=Joghalo&LN=Hungarian

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=barituzfurcsasagok&MN=Joghalo&LN=Hungarian

A sértett cége hulladékfém hasznosításával foglalkozott. A megalapozott gyanú szerint az elkövető - a bűnügyi portál információja szerint Kiss József - meghatalmazást kapott a sértettől 2020 májusában a cég ügyeinek intézésére.

A meghatalmazást kihasználva a férfi eladta a sértett cégének telephelyén felhalmozott, több százmillió forint értékű fém- és műanyag hulladékot - mindössze tízmillió forintért.

A vételárat azonban az elkövető nem a sértett cégéhez, hanem egy ismerőse számlájára utaltatta. Ezután az ismerős egy nap leforgása alatt több bankfiókban, részletekben a teljes összeget felvette és azt az elkövetőhöz juttatta.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt hallgatta ki a meghatalmazással visszaélő férfit.

A Gödöllői Járási Ügyészség az elkövető letartóztatását a szökés, a bűnismétlés továbbá a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta.

A Privatkopo.hu értesülése szerint a jelenleg bűnügyi őrizetben lévő férfi annak a bűnbandának a tagja, amely idén tavasszal megszállta egy budapesti milliárdos XII. kerületi luxusvilláját, és Baranya megyében található kastélyát. A dúsgazdag vállalkozót hónapokon keresztül fogva tartották, bántalmazták. Az üzletember augusztus 10-én, Bár községben található ingatlanában - gyanús körülmények között - életét vesztette. A kastélya öt nap alatt négyszer gyulladt ki. Az ügyben a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés gyanújával nyomoz.

Felmerült annak gyanúja is, hogy az erőszakos bűnözők hamisított meghatalmazással akarták megkaparintani az áldozat vagyonát. Az ügyben érintett lehet egy ügyvédként tevékenykedő fideszes önkormányzati képviselő is.

További friss információk
Nem jutottak el a címzettekhez a pénzküldemények, mert a postás zsebre tette azokat
Jutaléknak álcázott milliókból vagyonosodó cégvezetőkkel szemben emeltek vádat
Tanmese naiv nőknek: közel 700 ezer forintot csalt ki áldozatától a „szerelmes” férfi
Hét megyében csapott be nyugdíjasokat az álpostás
27 millió forintot csaltak ki személyes adatokkal visszaélve az egyik legnagyobb hazai távközlési szolgáltatótól
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat