Ma: 2020.01.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Adócsalással vádolják Debrecen egyik legismertebb vállalkozóját - fiktív számlákat vásárolhatott
nol.hu 2012.11.21. 16:37:00

A vádirat szerint a Nagymester Kft. vezetője összesen 62 millió forint értékű fiktív számlát vásárolt egy erre szakosodott „számlagyártól”. Az ügynek kilenc vádlottja van.Az adóbevételt jelentősen csökkentő adócsalás elkövetésének vádjával áll bíróság elé Nagy István, a debreceni Nagymester Kereskedőház Kft. vezetője, aki egy csaknem 200 millió forintos fiktív számlázási per hatodrendű vádlottja.

Nagy István a cívisváros egyik legismertebb nagyvállalkozója. Főleg autópálya-építéssel, gépi földmunkával, aszfaltozással és épületbontással foglalkozó cégének olyan referenciái vannak, mint a Debreceni Ipari Park és a Debreceni Repülőtér, ahol utakat épített. A társaság a debreceni belvárosban ipari beruházásokat hajtott végre, s dolgozott az M35-ös autópályán, valamint az M3-as autópálya nyíregyházi elkerülőjén.

Mint a Debreceni Törvényszéken megtudtuk: a büntetőügy első- és negyedrendű vádlottja 2006-ban szállt be egy 2003-ban alapított cégbe, amely a vádirat szerint öt százalék részesedés fejében olyan számlákat bocsátott ki, amelyek mögött nem volt valódi teljesítés.

A vádhatóság szerint a cégtől összesen hat társaság vásárolt számlákat mintegy 195 millió forint értékben. Ezek közül a legnagyobb tétel Nagy István debreceni cégével hozható összefüggésbe: a Nagymester Kereskedőház Kft. - a vádirat szerint - mintegy 62 millió forint értékben vásárolt kilenc darab számlát 2007-ben, amivel jelentősen megkárosította a költségvetést.

A fiktív számlákat kibocsátó cég felszámolását 2008-ban rendelték el. A büntetőügynek összesen kilenc vádlottja van, a bírósági tárgyalás idén februárban kezdődött. A per következő tárgyalása november 22-én, délelőtt lesz a Debreceni Városi Bíróságon.

További friss információk
Összedőlt az „unokázós” piramis
Több tízmilliós csalás gyanúja miatt letartóztattak egy ingatlanközvetítőt
Bűnügyi őrizetben az internetes csaló
Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség Gáspár Győzőre - van felfüggesztett szabadságvesztése is a „celebnek”
274 millió forint áfát csalt el a kecskeméti étolajos bűnszervezet
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat