Ma: 2019.08.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Adócsalással vádolják Debrecen egyik legismertebb vállalkozóját - fiktív számlákat vásárolhatott
nol.hu 2012.11.21. 16:37:00

A vádirat szerint a Nagymester Kft. vezetője összesen 62 millió forint értékű fiktív számlát vásárolt egy erre szakosodott „számlagyártól”. Az ügynek kilenc vádlottja van.Az adóbevételt jelentősen csökkentő adócsalás elkövetésének vádjával áll bíróság elé Nagy István, a debreceni Nagymester Kereskedőház Kft. vezetője, aki egy csaknem 200 millió forintos fiktív számlázási per hatodrendű vádlottja.

Nagy István a cívisváros egyik legismertebb nagyvállalkozója. Főleg autópálya-építéssel, gépi földmunkával, aszfaltozással és épületbontással foglalkozó cégének olyan referenciái vannak, mint a Debreceni Ipari Park és a Debreceni Repülőtér, ahol utakat épített. A társaság a debreceni belvárosban ipari beruházásokat hajtott végre, s dolgozott az M35-ös autópályán, valamint az M3-as autópálya nyíregyházi elkerülőjén.

Mint a Debreceni Törvényszéken megtudtuk: a büntetőügy első- és negyedrendű vádlottja 2006-ban szállt be egy 2003-ban alapított cégbe, amely a vádirat szerint öt százalék részesedés fejében olyan számlákat bocsátott ki, amelyek mögött nem volt valódi teljesítés.

A vádhatóság szerint a cégtől összesen hat társaság vásárolt számlákat mintegy 195 millió forint értékben. Ezek közül a legnagyobb tétel Nagy István debreceni cégével hozható összefüggésbe: a Nagymester Kereskedőház Kft. - a vádirat szerint - mintegy 62 millió forint értékben vásárolt kilenc darab számlát 2007-ben, amivel jelentősen megkárosította a költségvetést.

A fiktív számlákat kibocsátó cég felszámolását 2008-ban rendelték el. A büntetőügynek összesen kilenc vádlottja van, a bírósági tárgyalás idén februárban kezdődött. A per következő tárgyalása november 22-én, délelőtt lesz a Debreceni Városi Bíróságon.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat