Ma: 2019.08.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Korrupt munkaügyi felügyelők ellen emeltek vádat
HP 2013.11.11. 15:37:00

Öt, vesztegetéssel gyanúsított munkaügyi felügyelő ellen emelt vádat az ügyészség a napokban Győr-Moson-Sopron megyében.A vádirat szerint az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség Nyugat-Dunántúli, illetőleg Vas Megyei Felügyelőségén dolgozó felügyelők az általuk tartott munkaügyi ellenőrzéseket követően szemet hunytak a feltárt hiányosságok felett, vagy eleve közreműködtek a leleplezés meghiúsításában, jogtalan előnyhöz juttatva ezáltal az adott foglalkoztatókat.

Az elsőrendű vádlott legalább öt esetben kért pénzt, illetve egy esetben ellenszolgáltatást azért, hogy a munkaügyi ellenőrzésnek a foglalkoztatóra nézve ne legyen káros következménye. Ő ezért többrendbeli, hivatalos személy által, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények vádjával állhat bíróság elé.

További hat vádlott az ellenőrzések következményének elkerülése érdekében lépett kapcsolatba a hatóság tagjaival, nekik ezért ugyancsak vesztegetés bűntette és hivatali visszaélés miatt kell majd számot adniuk a Győri Törvényszék előtt.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat