Ma: 2019.11.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Korrupt munkaügyi felügyelők ellen emeltek vádat
HP 2013.11.11. 15:37:00

Öt, vesztegetéssel gyanúsított munkaügyi felügyelő ellen emelt vádat az ügyészség a napokban Győr-Moson-Sopron megyében.A vádirat szerint az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség Nyugat-Dunántúli, illetőleg Vas Megyei Felügyelőségén dolgozó felügyelők az általuk tartott munkaügyi ellenőrzéseket követően szemet hunytak a feltárt hiányosságok felett, vagy eleve közreműködtek a leleplezés meghiúsításában, jogtalan előnyhöz juttatva ezáltal az adott foglalkoztatókat.

Az elsőrendű vádlott legalább öt esetben kért pénzt, illetve egy esetben ellenszolgáltatást azért, hogy a munkaügyi ellenőrzésnek a foglalkoztatóra nézve ne legyen káros következménye. Ő ezért többrendbeli, hivatalos személy által, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények vádjával állhat bíróság elé.

További hat vádlott az ellenőrzések következményének elkerülése érdekében lépett kapcsolatba a hatóság tagjaival, nekik ezért ugyancsak vesztegetés bűntette és hivatali visszaélés miatt kell majd számot adniuk a Győri Törvényszék előtt.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Ír telefonszámról hívták áldozataikat az „unokázós” csalók - a futárt már a rendőrség „pihenteti”
Több százmillió forintos csalás miatt tartóztattak le egy - jelenleg ügyvédként praktizáló - volt bírónőt
Egymillió forintot csalt össze a 15 éves pécsi szélhámos
Meglépett a bérelt autóval
„Adománygyűjtés”: Budapesten csaltak a román cigányok
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat