Ma: 2020.08.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
„Kihagyhatatlan üzleti ajánlattal” csapták be áldozatukat a kecskeméti csalók
privatkopo.hu 2017.02.03. 9:24:00

Vádemelési javaslattal fejezte be a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság (BKMRFK) Gazdaságvédelmi Osztálya a különösen nagy kárt okozó csalás bűntett kísérlete miatt P. Tibor 54 éves és Cs. Attila 41 éves kecskeméti lakosokkal szemben 2016 júniusában indított büntetőeljárást.A nyomozás adatai szerint 2015. év végén vette fel a kapcsolatot a kecskeméti sértettel egy ismerőse, P. Tibor. A sértett úgy tudta, hogy ismerőse ingatlanok értékesítésével és bérbeadásával foglalkozik. P. Tibor megkérte arra, hogy vigyázzon 50 millió forintjára, aminek eleget is tett. A letétbe helyezés azonban csak a felkeresett férfi megtévesztésének része volt annak érdekében, hogy jól menő vállalkozói státuszát igazolja, és bizalmi viszonyt alakítson ki későbbi áldozatával.

A legközelebbi alkalommal P. Tibor a másik gyanúsítottal egy „vissza nem térő” üzleti lehetőséggel keresték meg a sértettet. Az ajánlat szerint befektetőként kellett volna beszállnia ismerőse mellé egy vállalkozásba. Az üzlet abban állt, hogy egy dohánygyártó multinacionális cég részére csomagolóanyag szállításával helyeztek kilátásba havi 70-75 millió forint bevételt. Bár a nagy haszonnal kecsegtető üzlet részleteibe nem voltak hajlandóak beavatni a sértettet, a páros kivételes rábeszélő képességének köszönhetően elfogadta ajánlatukat és 30 millió forintot át is adott nekik 2015. december 3-án.

Néhány héten belül meg kellett volna indulni a szállításoknak, azonban semmi nem történt. A csalók egyre hihetetlenebb történetekkel álltak elő és további 30 millió forintot akartak szerezni a sértettől. A férfi azonban a zavaros magyarázatok miatt gyanút fogott és a további kihagyhatatlannak tűnő ajánlatok hallatán sem adott több pénzt. A korábban átadott összeget azonban nem kapta vissza és rájött, hogy becsapták, ezért 2016. június közepén feljelentést tett.

A nyomozók a beszerzett információk alapján arra a megalapozott következtetésre jutottak, hogy az ajánlatban szereplő üzlet sohasem létezett. A két kecskeméti férfi célja az volt, hogy a sértett bizalmába férkőzve, őt megtévesztve minél több pénzt csaljanak ki tőle. A BKMRFK Gazdaságvédelmi Osztályának munkatársai 2016. szeptember 21-én őrizetbe vették a gyanúsítottakat, a nyomozási bíró pedig elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A rendőrök a büntetőeljárást 2017. január 31-én befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségnek küldik meg.

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat