Ma: 2018.12.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Internetes hirdetésekkel csaltak
HP 2018.04.23. 16:22:00

Több rendbeli internetes csalás miatt emelt vádat az ügyészség egy férfi és élettársa ellen, Hajdúböszörményben.A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlottak nehéz anyagi helyzetben éltek, rendszeres jövedelmük nem volt, ezért elhatározták, hogy egy internetes oldalon hirdetéseket adnak fel, amelyekben műszaki cikkeket, illetve tartozékokat kínálnak.

Az árucikkekkel a vádlottak nem rendelkeztek, sem lehetőségük, sem szándékuk nem volt a hirdetésekben foglaltak teljesítésére.

2017 májusában egy tabletet, egy laptop-alkatrészt és egy set-top boxot kínáltak eladásra. A tabletet megvásárolni szándékozó sértettel abban állapodtak meg, hogy az eszközt szállítási költséggel együtt 11 500 forintért küldik meg a részére. A sértett az összeget át is utalta az általuk megadott bankszámlára, a vádlottak viszont semmit nem küldtek neki cserében.

Ugyanígy jártak el két további műszaki cikk értékesítése során is. Így mindkét sértettnek mintegy hét-hétezer forint kárt okoztak. A vádlottak a pénzt a sértetteknek a nyomozás során visszafizették.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlottak ellen három rendbeli, társtettesként, üzletszerűen, szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban az ügyészsége pénzbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság 11 500 forint erejéig velük szemben vagyonelkobzást rendeljen el.

További friss információk
Sikkasztással gyanúsított ügyvéd letartóztatását indítványozta az ügyészség
Bálintnak a vérében van a kereskedelem: sem televíziója, sem autóalkatrészei nem voltak, ám mégis képes volt azokat eladni
Elfogták a pénzpörgetős román csalót
Rakományból ajándékozta meg magát a kamionsofőr, az igazi meglepetést azonban a rendőrök okozták
Nyolcszázmillió forint pályázati pénzt csalt el egy budapesti bűnözői csoport
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat