Ma: 2018.05.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Internetes hirdetésekkel csaltak
HP 2018.04.23. 16:22:00

Több rendbeli internetes csalás miatt emelt vádat az ügyészség egy férfi és élettársa ellen, Hajdúböszörményben.A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlottak nehéz anyagi helyzetben éltek, rendszeres jövedelmük nem volt, ezért elhatározták, hogy egy internetes oldalon hirdetéseket adnak fel, amelyekben műszaki cikkeket, illetve tartozékokat kínálnak.

Az árucikkekkel a vádlottak nem rendelkeztek, sem lehetőségük, sem szándékuk nem volt a hirdetésekben foglaltak teljesítésére.

2017 májusában egy tabletet, egy laptop-alkatrészt és egy set-top boxot kínáltak eladásra. A tabletet megvásárolni szándékozó sértettel abban állapodtak meg, hogy az eszközt szállítási költséggel együtt 11 500 forintért küldik meg a részére. A sértett az összeget át is utalta az általuk megadott bankszámlára, a vádlottak viszont semmit nem küldtek neki cserében.

Ugyanígy jártak el két további műszaki cikk értékesítése során is. Így mindkét sértettnek mintegy hét-hétezer forint kárt okoztak. A vádlottak a pénzt a sértetteknek a nyomozás során visszafizették.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlottak ellen három rendbeli, társtettesként, üzletszerűen, szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban az ügyészsége pénzbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság 11 500 forint erejéig velük szemben vagyonelkobzást rendeljen el.

További friss információk
Börtön járt az áfa nélkül értékesített cukorért
850 milliós költségvetési csalást követett el egy bűnszervezet - A gyanúsítottak között van egy tatabányai ügyvéd is
Megkezdődött Galambos Lajos és felesége büntetőpere
Börtönőrt akart megvesztegetni egy fogvatartott
Több mint 17 millió forintos vesztegetés elfogadásával vádolnak egy felszámolóbiztost
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat