Ma: 2020.07.08. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Hússal csalt el 75 millió forint áfát apa és fia
MN 2017.06.02. 10:55:00

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség egy kaposvári férfival és fiával szemben.A vádlottak 2013-2014-ben három, kaposvári székhelyű gazdasági társaság nevében vásároltak rendszeresen osztrák cégektől húsárut, amelyet részben az általuk üzemeltetett kaposvári húsboltban adtak el. A két férfi adófizetés nélkül értékesítette az árut, amellyel az állami költségvetésnek 75 millió forint vagyoni hátrányt okoztak. A három céget papíron nem a vádlottak, hanem hajléktalanok és büntetett előéletű személyek vezették.

Az ügyészség szerint a csalásban az apának jutott nagyobb szerep, akivel szemben végrehajtandó, fiával szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés, valamint pénzbüntetés kiszabását és vagyonelkobzást kért, továbbá indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottakat tiltsa el a gazdasági társaságot vezető tisztségviselői foglalkozástól.

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat