Ma: 2020.06.04. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Kiskorú gyermekeit felhasználva próbált lopni a rendszeresen alkoholizáló „anya”
Privatkopo.hu 2020.04.08. 12:03:00

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi nővel szemben, aki éveken keresztül elhanyagolta gyermekei nevelését, ami miatt végül a járási hivatal gondozási és nevelési jogát megszüntette és a kiskorúakat nevelő szülőnél helyezte el.A vádirat szerint a nő 2016-tól egyedül nevelte szegedi házában négy kiskorú gyermekét és közel két éven át a kiskorúak nevelése és gondozása során a társadalmilag elvárható minimális követelményeknek sem tett eleget. A gyermekek lakhatási körülményei és higiéniája 2017-re súlyosan megromlott, a házban nem volt ablaküveg, a víz- és gázszolgáltatást korlátozták. Az udvar tele volt szeméttel, kutyaürülékkel és balesetveszélyes is volt. Emiatt a járási hivatal részéről a gyermekek védelembe vételi eljárása megindult, de a vádlott csak alig vagy látszólagosan működött együtt a hatósággal. A nő rendszertelenül biztosított ételt gyermekeinek és bár jogosultak voltak az ingyenétkezésre, többször azt sem vette igénybe.

Mindezeken túl a vádlott az oktatási intézményekkel sem működött együtt, üzenetekre nem reagált, a gyermekek tankötelezettségét sem biztosította rendszeresen. A kiskorúak sokat hiányoztak, felszerelésük hiányos volt, a tananyagokat nem pótolták. A vádlott ebben az időszakban rendszeresen nagy mennyiségben fogyasztott alkoholt, sokszor egész napokat a városban töltött gyermekeivel.

A nő a gyerekek diagnosztizált betegségei esetén ismételt kérésre sem vitte el a szükséges labor- és szűrővizsgálatokra őket, legkisebb gyermekét a gondozatlan terhesség miatt többszörösen védőoltásban kellett részesíteni. Előfordult, hogy az egyik kiskorú súlyos, klinikán kezelt asztmatikus légzése miatt az előírt kontrollra nem jelent meg és a háziorvosnak kellett a családsegítő közreműködésével sürgősségi klinikai vizsgálatot kezdeményeznie.

A vádlott 2017 novemberében, egy szegedi bevásárlóközpontban a saját, valamint a gyermekei ruházatába, illetve a babakocsiba is termékeket elrejtve próbált meg mintegy 20 ezer forint értékű árucikket eltulajdonítani. A kasszasoron az áruház biztonsági szolgálata tetten érte a vádlottat és a rendőrség tulajdon elleni szabálysértés miatt helyszíni bírsággal sújtotta. A szabálysértés tettenérése után a nő alkoholos állapotban a felelősségre vonás elkerülése érdekében sírt és jajveszékelt, azt mondogatva gyermekeinek, hogy az ünnepeket sem fogják együtt tölteni, ami miatt a kiskorúak is sírni kezdtek.

A járási hivatal, mivel a korábban elrendelt védelembe vétel a célját nem érte el és valamennyi védelmi intézkedést kimerített, 2018 februárjában a vádlott gondozási és nevelési jogát megszüntette és a gyerekeket nevelőszülőnél helyezte el.

A járási ügyészség a vádlottal szemben négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

További friss információk
Súlyosabb büntetést indítványozott az ügyészség az adócsalóknak
Börtönből követett el telefonos csalásokat egy „uncsizó” rab
Ügyvédi segítséggel semmizték ki az idős jánoshalmai férfit
Bűnügyi őrizetben az „unokázós” csalók: egy 16 és egy 19 éves lány, valamint 20 éves barátjuk 9 millió forintot csalt ki egy 73 éves asszonytól
Bűnszervezetben működő csalókra csaptak le a rendőrök - hat elkövetőt letartóztatásba helyezett a bíróság
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat