Ma: 2020.04.04. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Egy „unokázós” csalóért mentek, de kettőt fogtak el a nyomozók
Privatkopo.hu 2020.02.27. 9:39:00

A Budapesti Rendőr-főkapitányság „unokázós” nyomozócsoportjának munkatársai pénzátvételkor értek tetten egy csalót, majd az apósát is elfogták, aki korábban szintén „unokázós” csalásokban vett részt.„Unokázós” csalók ismét idős embereket kerestek fel magukat hozzátartozójuknak kiadva, hogy pénzt csaljanak ki valótlan balesetekre hivatkozva.

Egy terézvárosi idős asszonytól 2020. február 20-án másfél millió forintot csaltak ki; a pénzért egy férfi ment. A nyomozók a lefoglalt kamerafelvételek alapján azonosították a férfit, és 2020. február 25-én, délután, egy Budapest XVIII. kerületi társasház előtt fogták el, miután pénzt és ékszereket vett át egy idős asszonytól. A rendőrök a 22 éves budapesti B. Csabánál több mint egymillió forint értékben találtak pénzt és arany ékszereket. A nyomozók ezután kutatást tartottak az elkövető pesterzsébeti lakásán.

A rendőröknek a férfi apósa nyitott ajtót, a 48 éves martonvásári D. József, akit szintén elfogtak. A gyanú szerint D. József is pénzt csalt ki két idős asszonytól úgy, hogy az eddig ismeretlen női társa telefonon felhívta a sértetteket, majd magát a lányuknak kiadva közölte, hogy balesetet okozott, és mivel lejárt a kötelező biztosítása, de nem akarja, hogy rendőrségi feljelentés legyen, ki kell fizetnie a keletkezett kárt. A férfi a III. és a XIII. kerületi sértettektől közel hatmillió forintot vett át.

A kutatáskor a rendőrök telefonokat és SIM kártyákat foglaltak le; még a virágládába rejtve is mobiltelefont találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztály nyomozói mindkét férfit kétrendbeli csalás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

További friss információk
Mese a 220 millió darab szájmaszkról
Élettársa vette rá a sikkasztásra az eladónőt
Utazásokat szervezett, de az átvett pénzeket másra költötte
Már a zsebében érezte a pénzt, de nem jutott messzire az „unokázós” csaló
Bűnügyi felügyeletben is folytatta az „unokázást”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat