Ma: 2019.08.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Kiengedték az ötmilliárdos Eclipse-ügy gyanúsítottjait
Híradó 2010.11.26. 13:16:00

Állítólag már nem áll fenn a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítékok eltüntetésének veszélye, ezért a Fővárosi Főügyészség indítványára tegnap lakhelyelhagyási tilalomra változtatta a bíróság az Eclipse-ügy hét gyanúsítottjának előzetes letartóztatását — közölte Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.A pénzügyőrök szerint fiktív cégeken keresztül próbálta eltüntetni csaknem ötmilliárd forintos állami megrendelésből származó nyereségét az Eclipse Zrt., amelynek hét vezetőjével szemben ezért adócsalás és pénzmosás gyanújával nyomoz a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága.

A cég a gépjárművek eredetiségvizsgálatához szükséges szoftverek frissítésére kiírt közbeszerzést nyerte meg. A vámosok egymilliárd forint értékben zárolták a cég, illetve tulajdonosainak vagyonát, lefoglaltak több nagy értékű gépkocsit, köztük egy Ferrarit és egy Porschét.

Az előzetes lakhelyelhagyási tilalomra történő változtatását az ügy hét gyanúsítottja közül nem mindenki fogadta el, többen is fellebbeztek, így az ítélet még nem jogerős. Mivel a szökés veszélye a bíróság szerint már nem áll fenn, a gyanúsítottaknak nem kell óvadékot fizetniük.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat