Ma: 2019.02.16.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Vesztegetés bűnszervezetben: ukránokat és szerbeket juttatott magyar útlevelekhez a „rapper”
Pestisracok.hu 2018.01.16. 9:19:00

Már bírósági szakban van az antiszemita gengszterrapper, Czigle László „Gotti” és nyolc társának vesztegetési ügye, akiket a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség közel száz rendbeli bűncselekménnyel vádol - tudta meg a PestiSrácok.hu. Gottit még 2016 tavaszán tartóztatta le a Terrorelhárítási Központ (TEK). A nyomozás során jelentős készpénzt és nagy értékű gépjárműveket is lefoglaltak.Az ügyészségi vádirat szerint Gottiék 2015-ben határozták el, hogy külföldi (főként ukrán és szerb) állampolgárok részére hamis magyar útlevelek kiállíttatásával fognak jövedelemre szert tenni.

A bűnözői csoport módszere az volt, hogy korábban honosítási eljárás során magyar állampolgárságot szerzett személyek személyi okmányait, adatait használták fel, mely okmányokat ezen személyektől megvásárolták, illetve azokat más illegális módon megszerezték, meghamisították. A vádlottak ezt követően ezen okmányokkal igényeltek magyar útleveleket külföldi személyek részére különböző kormányhivatalokban, ahol a tisztviselők közreműködésével a külföldiek más személyek adataival, de már saját arcképükkel, ujjlenyomatukkal szereztek valótlan tartalmú útleveleket. A bűnszervezet tagjai a feladatokat felosztották egymás között, voltak olyanok, akik a felhasználni kívánt okmányok beszerzésében, külföldi személyek beszervezésében, az ő szállításukban működtek közre. A bűnözői csoporton belül voltak közvetítők, akik a megvesztegetett kormánytisztviselők és a szervezet tagjai között tartották a kapcsolatot - tartalmazza a vádirat.

Czigle László „Gotti”és a bűnszervezet többi tagja 2016 első két hónapjában 49 külföldi személy részére készíttettek magyar útlevelet Pécsett, mely közreműködésért egy kormányhivatalnok személyenként 80 eurót kapott. A bűnözői csoport tagjainak a külföldi személyek 10-12 ezer Eurót fizettek egy-egy valótlan útlevélért. A bűnözői csoport tagjait a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség közel 100 rendbeli bűncselekménnyel, köztük hivatali vesztegetéssel vádolja. Mivel a bűncselekményeket bűnszervezetben követték el, a kiszabható büntetés felső határa akár 24 év is lehet.

Gottiék tárgyalása március 20-án folytatódik a Pécsi Járásbíróságon.

További friss információk
Ha egy üzlet beindul: nem elégedtek meg 800 ezer forinttal, további 6 milliót követeltek az „unokázós” csalók
Magyar bűnbanda élén mosta a pénzt a nigériai - tőle is jól megvédett a kormány
Milliárdos csalást követtek el a számlázási cégláncolatot működtető bűnszervezet tagjai
Ismét „unokázós” csalók akadtak horogra - Nóráék 6 millió forinttal próbáltak meglépni, nem jutottak messzire
Kapott néhány évet két „unokázó” Egerben, de persze enyhítésért fellebbeztek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat