Ma: 2020.07.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Számlacsalási sorozat egy volt rendőrtisztek tulajdonában álló magánnyomozó cégnél
privatkopo.hu 2012.11.29. 14:32:00

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megállapítása szerint fiktív számlákat állított a könyvelésébe az a budapesti székhelyű magánnyomozó cég, amely két volt rendőrtiszt tulajdonában áll. A Nyomolvasó Kft. 2009-ben és 2010-ben összesen több mint 15 millió forint értékben fogadott be hamis, valótlan tartalmú számlákat, amelyekkel összefüggésben mintegy 3 millió forinttal csökkentette a befizetendő áfa összegét - értesült a Privát Kopó.A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megállapítása szerint 2009-ben és 2010-ben összesen tizenhat fiktív számlát szerepeltetett könyvelésében a budapesti székhelyű, két egykori BRFK-s rendőrtiszt - a korábban már két alkalommal is büntetett Labanc Ferenc (felső képen) és a jelenleg büntetőeljárás hatálya alatt álló dr. Porkoláb Zsolt - tulajdonában álló Nyomolvasó Kft. Az összesen mintegy 15 millió forint értéket képviselő fiktív bizonylatok alapján a cég összesen több mint 3 millió forinttal csökkentette áfa-befizetési kötelezettségét.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pest Megyei Adóigazgatósága - egyebek mellett - megállapította, hogy a Moro Duo Bt., a Devatel Kft., továbbá a Millenium 1993 Bt., valamint a Moni’C Black Kft., és a Zealand Alcampo Kft. által kibocsátott áfás számlák valótlan gazdasági események ellenértékét tartalmazták. A hódmezővásárhelyi Bravotech Kft. nevében pedig egy olyan - bruttó 3 millió forint értékű - számlát állítottak ki, amely valójában a Moro Duo Bt. nevére megvásárolt számlatömbből származott - a bizonylatot a Nyomolvasó Kft. befogadta.

„A revízió tanúként hallgatta meg H. Róbertet, aki a vizsgált időszakban a társaság ügyvezetője volt. H. a számlákon feltüntetett gazdasági eseményekkel kapcsolatban érdemi információkkal nem rendelkezett” - tartalmazza a vizsgálatról készült jegyzőkönyv.

Számlagyár

Az adóhivatal revizorai feltárták, hogy a Nyomolvasó Kft. könyvelését 2009-2011 években Kochné Micskó Mónika végezte. A Moni’C Black Kft. ügyvezetője és többségi tulajdonosa (2009. november 4. napig) Kochné Micskó Mónika volt. A társaság tagi üzletrészeit a jelzett napon a hódmezővásárhelyi Dobsa Richárd Ferencre ruházták át, ő lett a kft. ügyvezetője is, míg a vállalkozás székhelyét a Hódmezővásárhely, Dr. Rapcsák András u. 12. szám alá helyezték át.

A Moro Duo Bt. kültagja 2003. és 2006. között Kochné Micskó Mónika volt, ezt követően a betéti társaság L. Zsolt tulajdonába került, székhelyét pedig Budapestről Budaörsre helyezték át. (A Nyomolvasó Kft. egyik tulajdonosa, dr. Porkoláb Zsolt szintén budaörsi lakos.)

A Devatel Kft. ügyvezetője és résztulajdonosa - 2009. október végéig - Micskó Vilmosné (Kochné Micskó Mónika édesanyja) volt. A társaság másik tulajdonosa Kochné Micskó Mónika férje volt. A cég székhelye a 2009. évben az 1173. Budapest, Vasútsor u. 43. szám alatt volt bejelentve. A társaság tagi üzletrészeit 2009. november 30-án a hódmezővásárhelyi Tóth Károly Mihályra ruházták át, ő lett a kft. ügyvezetője is, míg a vállalkozás székhelyét ugyanazon a napon a Hódmezővásárhely, Dr. Rapcsák András u. 12. szám alá helyezték át.

A Millenium 1993 Bt. székhelye az 1173. Budapest, Vasútsor u. 43. szám alatt volt bejelentve, a cég adóbevallásait a Moni’C Black Kft. készítette, és nyújtotta be az adóhivatalnak. A társaság tagi üzletrészeit 2009. november végén Julius Sarkozi szlovák állampolgárra ruházták át, ő lett a vállalkozás ügyvezetője is.

Egy új-zélandi offshore cég, a HR WORLDWIDE LIMITED tulajdonában álló Zealand Alcampo Kft. adóbevallásait a Koch Consulting s.r.o. nevű, Szlovákiában bejegyzett társaság készítette, és nyújtotta be az adóhivatalnak. A NAV megállapította, hogy a vállalkozás tulajdonosai: Kochné Micskó Mónika, és férje, Koch Róbert.

„Mind a négy társaságra jellemző, hogy a bejelentett székhelyükön gazdasági tevékenységet nem folytatnak, ügyvezetői az adóhivatal számára elérhetetlenek, a társaságoknál kezdeményezett adóhatósági ellenőrzések meghiúsultak, azaz mind a négy társaság fantomizálódott. A revízió álláspontja szerint a cégeket fiktív számlák kibocsátása céljából alapították és működtették” - olvasható a NAV Pest Megyei Adóigazgatósága ellenőrzési jegyzőkönyvében.

A Privát Kopó információja szerint a Nyomolvasó Kft. képviseletében Labanc Ferenc és dr. Porkoláb Zsolt tartották a kapcsolatot a társaság könyvelőjével, Kochné Micskó Mónikával.

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat