Ma: 2019.08.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Újra Magyarországon a csalással gyanúsított britek
MTI 2012.02.28. 13:26:00

Budapesti cégük csődbe ment, a gyanú szerint 134 ügyfelet közel 6 millió forinttal becsaptak, önként jöttek a bíróságra, de rettegnek a „KGB-börtöntől”…Önként visszatér Budapestre, hogy bíróság elé álljon az a két brit állampolgár, aki ellen csalás gyanújával folyik jogi eljárás Magyarországon - jelentette hétfő este a BBC hírszolgálata internetes kiadásában. Egyikük, Michael Turner azt mondta, nagyon nyugtalanító számára a Magyarországra való visszatérés. "Ők (a magyar börtönhatóságok) mindent elvesznek, és nagyon kevés lehetőséget biztosítanak a külvilággal való kapcsolattartásra. Naponta 23 órán át egy cellában tartanak" - idézte a BBC Turnert.

Édesapja, Mark Turner azt hangoztatta, hogy fiát Magyarországon megkínozták, s az ellene folyó jogi eljárás hosszabb ideig tart a nürnbergi pernél. "A brit kormány cserbenhagyta őt" - mondta. Richard Drax, a brit konzervatívok egyik parlamenti képviselője úgy nyilatkozott, hogy rendkívül nagy a Michael Turnerre, illetve családjára nehezedő pénzügyi, lélektani és fizikai nyomás.

Michael Turner és üzlettársa, Jason McGoldrick egy marketing-vállalkozást működtetett Budapesten. Miután a cég 2005-ben csődbe ment, azzal gyanúsították meg őket, hogy 134 ügyfelet csalárd módon 18 ezer fonttal (közel 6 millió forint) megkárosítottak. A brit hatóságok 2009 novemberében kiadták Turnert és McGoldricket Magyarországnak, ám szabadon engedésükért a két család folyamatos politikai és sajtókampányt folytatott, több fórumon kifogásolva fogva tartásuk körülményeit. Turner és McGoldrick - akiket a BBC megfogalmazása szerint "17 hétig egy volt KGB-börtönben tartottak fogva, per nélkül" - végül két éve szabadult, és haza is utazhatott Nagy-Britanniába, de a nyomozás ellenük folytatódott.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat